Færre vil være pædagog, sygeplejerske og skolelærer

Pædagog- og sygeplejerskeuddannelserne er fortsat de to mest populære uddannelser.

Uddannelsen som sygeplejerske er på andenpladsen over de mest søgte studier. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Klokken 12 udløb ansøgningsfristen for at søge en videregående uddannelse, hvis du vil starte på et studie på den anden side af sommerferien.

I alt 88.754 håbefulde ansøgere har sendt en ansøgning afsted, og færre end tidligere vil være sygeplejersker, folkeskolelærer og pædagoger.

Omvendt er der tikket flere ansøgere ind til uddannelser som finansøkonom og bygningskonstruktør.

Se de 10 mest søgte uddannelser her.

1

Pædagog

Pædagog topper over listen af de mest søgte uddannelser og har fået 5.956 ansøgere. Selvom uddannelsen stadig er nummer et, er det faktisk et fald på syv procent i forhold til ansøgertallet sidste år.

Det tager 3,5 år at blive uddannet pædagog, og uddannelsen skulle gerne klæde dig på til både at kunne arbejde med børn, unge og voksne.

2

Sygeplejerske

Nummer to på listen er uddannelsen som sygeplejerske, hvor 4.991 har søgt ind i år. Det er et lille fald fra sidste år på to procent.

Som pædagoguddannelsen er uddannelsen som sygeplejerske også en professionsbachelor, som tager 3,5 år.

3

Medicin

På tredjepladsen over de mest populære studier er medicin, som har oplevet en stigning på to procent i forhold til ansøgertallet fra sidste år. I år har 3.860 personer søgt ind på uddannelsen.

Det tager tre år at få en bachelor i medicin, som er en universitetsuddannelse, som kan læses både i København, Aalborg, Odense og Aarhus. Hvis ønsket er at blive læge, skal du bygge ovenpå med videre uddannelse.

4

Diplomingeniør

Den fjerde mest populære uddannelse er som diplomingeniør, som har fået 3.588 ansøgere, der har sat den uddannelse som deres førsteprioritet. Det er et fald på seks procent i forhold til tallet i 2018.

Uddannelsen som diplomingenør tager 3,5 år.

5

Civilingeniør

Civilingeniør-uddannelsen har fået lokket to procent flere ansøgninger til sig siden sidste år. 3.531 har søgt ind i år, hvor 3.476 søgte ind sidste år.

Der er flere måde at blive civilingeniør på, men hos for eksempel Aarhus Universitet tager uddannelsen fem år, idet det både indebærer en tre-årig bachelor-uddannelse og en to-årig overbygning i form af en kandidat-uddannelsen.

6

Erhvervsøkonomi, HA almen

Nummer seks på listen er erhvervsøkonomi, selvom uddannelsen faktisk har fået færre ansøgere i forhold til sidste år. Helt præcis er det 224 færre antal ansøgere, hvilket er et fald på syv procent. 3.118 har søgt ind på uddannelsen i år.

Uddannelsen er en bacheloruddannelse på tre år.

7

Socialrådgiver

Socialrådgiver-uddannelse ligger nummer syv på listen, men oplever også et fald i antal ansøgere. 3.056 har søgt ind i år mod 3.330 sidste år. Det er et fald på ni procent.

Det tager 3,5 år at blive uddannet socialrådgiver, som er en professionsbachelor.

8

Folkeskolelærer

Færre har også søgt ind på uddannelsen som folkeskolelærer, som har fået 3.001 ansøgninger, og det er 111 færre end sidste år. Det er et fald på fire procent.

Det tager fire år at blive uddannet folkeskolelærer.

9

Psykologi

Psykologi-uddannelsen er et af de studier, der får flere ansøgninger i forhold til sidste år. 133 for at være helt præcis, og det er en stigning på fem procent. 2.616 ansøgere har søgt ind på den uddannelse.

Det tager tre år at få en bachelor i psykologi, og hvis du drømmer om at blive praktiserende psykolog, skal der en to-årig kandidat-uddannelsen oveni, og til slut en to-årig praktisk uddannelse.

10

Jura

Nummer 10 på listen er jura, som har oplevet en lille stigning i ansøgertal på én procent. Ansøgertallet er 2.462, hvilket er 21 flere end sidste år.

Tre år tager det at få en bachelor i jura. Derefter er det muligt at uddanne sig til jurist ved at bygge en to-årig kandiat-uddannelse oven på bacheloren.

Du kan se hele listen over de 25 mest søgte uddannelser ved at klikke her.