Fætter til verdens farligste haj er skyllet op på Thyborøn Strand

Strandgæster, der søndag eftermiddag lagde vejen forbi stranden ved Thyborøn, fik sig et sjældent syn, da en stor sildehaj er skyllet op på land.

En stor sildehaj er skyllet i land på stranden ved Thyborøn. Foto: Camilla Seerup

Folk, der lagde vejen forbi stranden ved Thyborøn i eftermiddag, fik sig et sjældent syn, da de blev mødt af en stor sildehaj, der lå død i strandkanten.

Camilla Seerup fra Havnekiosken i Thyborøn tog et billede af sildehajen og lagde straks billedet op på Facebook.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1708469129415885&id=1583198715276261&substory_index=0

- Der kom et par kunder ind i kiosken og viste mig et billede af hajen, og så gik jeg selv ned og tog et billede og lagde det op på Facebook, fortæller Camilla Seerup, der gætter på, at hajen er 1,5-2,0 meter lang.

I familie med verdens farligste haj

Det er ikke en haj, man ser hver dag. Faktisk er det lidt af en sensation, at en sildehaj er skyllet op på land, fortæller Martin Riis, akvariemester hos Nordsøen Oceanarium i Hirtshals.

- Den bliver mere og mere sjælden. Det er en haj, som vi i mange år har ønsket at udstille i vores hajtank. De bliver fanget meget sjældent, og den er fredet, så det er ikke en haj, man støder på hver dag.

Han fortæller endvidere, at sildehajen er i familie med verdens farligste haj - hvidhajen.

- Sildehajen er en af de største jægere i Nordsøen. Den har en stor appetit og mange tænder - præcis som hvidhajen. Og så ligner de hinanden - sildehajen er bare mindre, siger Martin Riis.

Martin Riis vurderer ud fra billedet på Facebook, at sildehajen er meget stor, og at alderdom kan være grunden til, at den er skyllet op på land.