Fagboss langer ud efter politikere der anbefalede lykkepiller til krænket forsker

Brug for lykkepiller, fuldstændig hysterisk og ramt af personlige problemer. Politikere har rettet hårde og personlige angreb mod forsker.

Formand for Dansk Magisterforening Camilla Gregersen mener, at politikerne går langt over stregen i deres angreb på forsker fra CBS

Hele dagen har debatten raset om morgensang på CBS.

Ikke fordi nogen er trætte af at synge, men fordi en kvindelig forsker af anden etnisk baggrund end dansk har fået en undskyldning af en lokal viceleder, efter hun klagede over, at der blev sunget 'Den danske sang er en ung blond pige' på et internt møde.

Det har fået flere politikere til at reagere rette skytset mod den kvindelige forsker, der i første omgang klagede over morgensangen.

Forskeren er blevet kaldt deprimeret, der er blevet sat spørgsmålstegn ved hendes mentale sundhed og foreslået både psykologhjælp og lykkepiller.

Langt over stregen

Det får nu Dansk Magisterforening, der er fagforening for nogle af forskerne på CBS, til at gå i rette med politikerne. Ifølge formand Camilla Gregersen er det langt over stregen.

- Jeg synes, det er nogle hårde udmeldinger, som går langt over stregen. Der er ingen tvivl om, at det her er ubehageligt for de forskere, der gøres til hovedpersoner i en flere år gammel sag, som nu bliver hevet frem.

Til Radio24syv sagde Socialdemokratiets Lars Aslan Rasmussen i morges, at det er problematisk, at nogle mennesker hver dag står op og "rigtig godt kan lide at blive krænkede".

- De mennesker skal enten have noget hjælp eller have nogle lykkepiller ligesom alle andre, der er deprimerede.

- Hvis man har det godt med sig selv, så bliver man ikke provokeret over en sang, der er skrevet for 100 år siden, og som der intet racistisk eller diskriminerende er ved, lød det fra socialdemokraten.

I videoen kan du lytte til DR Pigekorets fremførelse af 'Den danske sang er en ung blond pige'.

'Hun må have nogle personlige problemer'

Også Liberal Alliances folketingsmedlem Joachim B. Olsen var ude med riven. Til DR Nyheder sagde han:

- Der er ikke noget at undskylde for, og den pågældende kvindelige forsker er jo fuldstændig hysterisk. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at hun må have nogle personlige problemer.

Ifølge Dansk Magisterforenings formand, Camilla Gregersen, er der ingen tvivl om, at man skal kunne synge 'Den danske sang er en ung blond pige', også til møder på CBS.

- En ledelse skal selvfølgelig sørge for, at der er et godt arbejdsmiljø. Men den skal også sikre, at vi ikke kommer der hen, hvor alle individuelle hensyn fører til, at man ikke kan have de fornødne akademiske diskussioner eller synge en sang med metaforer, siger hun.

Brug kræfter på forskningsfrihed

Men politikere skal alligevel holde sig fra at angribe forskere på den måde, som det er sket i denne sag, lyder opfordringen:

- Politikere er måske nok vant til en personlig og hård tone i debatten - sådan arbejder forskere og øvrige borgere ikke, og de her forskere er ikke stillet op til en omgang i mediemøllen, siger Camilla Gregersen.

Socialdemokratiets Lars Aslan Rasmussen mener dog ikke, at han er gået over stregen ved at foreslå lykkepiller eller psykologhjælp.

- Jeg synes ikke, jeg har sagt noget groft. Jeg mener helt alvorligt, man har et problem, hvis man bliver krænket af det her.

- Sådan nogle mennesker ødelægger så meget, også for andre med indvandrerbaggrund. Der foregår diskrimination og racisme flere steder. Den dag, der er et rigtigt problem, så er der ingen der kan se det, siger han.

Heller ikke Joachim B. Olsen ser noget problematisk i sine udtalelser. I en sms til DR Nyheder fastholder han sine udtalelser.

- Hvis man er så skrøbelig, at man føler sig krænket over en sang i Højskolesangbogen, så har man et personligt problem, gentager han.

Camilla Gregersen mener, at politikerne i stedet i dag burde have lagt deres energi i at sikre forskningsfriheden, efter en rapport har vist, at forskere på Aarhus Universitet oplever et pres for at ændre i deres forskningsresultater.

Facebook
Twitter