Faglig chef i HK Handel: Fona-medarbejdere er utrygge

Medarbejdere i Fona er utrygge for, om de får løn og kan beholde jobbet. Det fortæller faglig chef i HK Handel Kim Jensen.

Danmarks største Fona butik ligger på Strøget i København. FONA blev i 1926 stiftet af Harry Hylén, der dengang åbnede den første FONA butik på Christianshavn. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Fona er hårdt presset på økonomien

Fona har i dag meddelt, at virksomheden starter en rekonstruktion.

En rekonstruktion er sidste skridt før en konkurs. Det, der i gamle dage hed betalingsstandsning.

Fona håber på at kunne finde en ny partner, der kan give virksomheden en økonomisk indsprøjtning.

I 2014 havde Fona et underskud på 29 millioner kroner og i 2013 et underskud på 31 millioner kroner.

Fona-butikkerne holder åbent som de plejer.

Fona har eksisteret siden 1926, hvor det blev grundlagt af Harry Hylén, der dengang åbnede den første FONA butik på Christianshavn.

- Vi har haft henvendelser fra ansatte i Fona, og folk er utrygge. De spørger, om de får deres løn. Og om hvad der sker fremadrettet, siger fagligt chef i HK Handel Kim Jensen.

Fona, der har 57 butikker rundt om i landet, har mandag meddelt, at de er hårdt presset på økonomien.

Det har fået Fona til at gå i rekonstruktion, det, man tidligere har kaldt betalingsstandsning, og som er reelt sidste skridt inden en konkurs.

Fona har været hårdt presset på økonomien de seneste år. I 2014 havde Fona et underskud på 29 millioner kroner.

- De genforhandlede huskontrakter, lukkede nogle af butikkerne og varslede at medarbejderne gik ned i løn, fortæller Kim Jensen.

Han er ikke umiddelbart overrasket over, at Fona nu melder ud, at virksomheden er tæt på konkurs. Kim Jensen tror, at Fona er hårdt presset mellem netbutikkerne og mega-butikker som Elgiganten og Power.

- De oplever det, som rigtig mange specialbutikker oplever. Før vi går ud og handler, tjekker vi priserne på nettet. Så går vi ud og får rådgivning i butikkerne. Så siger vi til ekspedienten, at vi skal hjem at tænke os om. Og det vi skal tænke over er, hvilken netbutik, vi skal købe varen i, siger Kim Jensen.