Tema Udflytning af arbejdspladser

Faglig sekretær om SKAT-udflytning: Folk er bekymrede

Skat har netop offentliggjort, hvilke 200 arbejdspladser, der skal flyttes fra København til provinsen.

200 medarbejdere i Skat skal flyttes fra hovedstadsområdet til andre dele af Danmark. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

200 medarbejdere i Skat skal forberede sig på, at deres arbejdsplads bliver flyttet.

Skat har her til formiddag offentliggjort, hvilke afdelinger der skal flytte job fra hovedstadsområdet til Skats afdelinger i provinsen.

Udflytningen af de 200 arbejdspladser sker som et led i regeringens plan om at flytte 3900 statslige arbejdspladser fra København til 38 danske byer.

Udflytning af arbejdspladser

Regeringen vil flytte 3900 statslige arbejdspladser fra København til kommuner rundt om i landet. Det skal skabe en bedre balance mellem hovedstaden og provinsen. Regeringen siger nu, at planen vil koste 944 millioner kroner i stedet for de 400 millioner, som var afsat i finansloven for 2016.

Gå til tema

Den største del af udflytningerne gælder for 100 personer, der skal flyttes fra Skats afdelinger i København til andre af Skats afdelinger i Næstved, Rønne, Aalborg, Horsens og Herning. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Skat.

Herudover skal mellem 60 og 65 personer flyttes fra Høje Taastrup til afdelinger i Ribe, Aalborg og Odense.

Jan Nørner, faglig sekretær i Dansk Told og Skatteforbund har til formiddag været til stede i Høje Taastrup, hvor der har været orienteringsmøder for medarbejderne:

- Der er ikke sat konkrete navne på, men selvfølgelig kan folk se, at hvis de sidder med opgaven, så er de i spil. Det forløb meget roligt, men jeg tror, at folk er bekymrede for, om det lige bliver dem, siger Jan Kørner.

Mellem 20 og 25 personer skal herudover flytte fra Region Hovedstaden til Herning, mens 10 job skal flyttes Fredensborg til Aalborg.