Fakta om den forhadte film

Filmen 'Innocence of Muslims' vækker harme i den islamiske verden. Bag filmen står den israelsk-amerikanske islamkritiker Sam Bacile.

Protester og uroligheder i Libyen og Egypten skyldes en film, der vækker stærk harme i den islamiske verden. Filmen hedder 'Innocence of Muslims'. Billedet er fra filmen og hentet fra YouTube.

Filmen 'Innocence of Muslims' vækker harme i den islamiske verden, fordi den beskyldes for at krænke profeten Muhammed.

Filmen er lavet af den israelsk-amerikanske Sam Bacile. Han er en 52-årig islamkritisk mand, ansat i ejendomsbranchen og med bopæl i det sydlige Californien.

Ifølge Bacile er islam en hadefuld religion. Han har sagt til Wall Street Journal, at islam er en cancer. Og filmen er lavet, for at muslimer skal stoppe med at slå folk ihjel.

Støttet af omdiskuteret præst

Den amerikanske forsikringsmand Steven Klein kalder sig selv talsmand for filmen. Ifølge ham er Bacile et pseudonym. Han tilføjer, at instruktøren kommer fra et mellemøstligt land, men ikke er israelsk jøde.

Filmen er støttet af jødiske bidragydere og har kostet 30 millioner kroner at producere.

Blandt støtterne er den kontroversielle Florida-præst Terry Jones, der tidligere har været genstand for protester som følge af Koran-afbrændinger. Han er også kendt som arrig modstander af opførslen af en moské nær Ground Zero i New York.

Lørdag d. 15. september bliver den påståede californiske producent af en filmen, den egyptiskfødte kopter Nakoula Besseley Nakoula, taget med på en amerikansk politistation til en kort afhøring, oplyser en lokal tv-station.

Myndighederne oplyser, at de føderale myndigheder prøver at finde ud af, om Nakoula har overtrådt betingelserne for sin prøveløsladelse i en påstået sammensværgelse om banksvindel. Men ifølge Walker så tog afhøringen af Nakoula ikke mange minutter.

Filmen fornærmer

Den Arabiske Ligas næstformand, Ahmed Ben Helli, har fordømt filmen, da den "indeholder fornærmelser mod profeten Muhammed".

Ahmed Ben Helli siger, at filmen er blevet fordømt af både kristne og muslimer i den arabiske verden.

Filmen har ført til voldsomme demonstrationer i den arabiske verden og drabet på Libyens amerikanske ambassadør samt tre af hans kolleger.

Ifølge Steven Klein er Bacile gået under jorden af frygt for sin sikkerhed.