Falck: En mindre travl nat end normalt

Falck har i nat kun været tilkaldt til ni opgaver relateret til de stigende vandmasser.

I Kolding ved viadukten på Vestre Ringgade skulle der suges vand op, og her deltog Falck i afspærringen - en af de få opgaver i løbet af natten. (Foto: Palle Peter Skov © Scanpix)

Varslinger om risiko for stormflod i store dele af landet har fået Falck til at tilkalde ekstra folk ind i nat, men der har været usædvanlig stille på Falcks vagtcentral, selv om vandstanden flere steder er nået halvanden meter over det normale.

- Der har faktisk været mindre at lave end på en normal nat. Vi har foreløbig kun været tilkaldt til ni opgaver i hele landet, der har haft noget med vandmasserne at gøre, siger Jesper Jakobsen, der er pressevagt hos Falck.

Syv af de ni opgaver har været afspærringsopgaver i Kolding, og der har kun været en enkelt anmeldelse om vandskade på Bornholm.

- Det er også overraskende for os. Vi må sende en stor ros til Beredskabsstyrelsen, som har gjort et godt forebyggende stykke arbejde, siger Jesper Jakobsen.

Han mener dog, at det er for tidligt at ånde lettet op.

- Jeg kan forestille mig, at der kommer anmeldelser i løbet af morgenen og formiddagen, når folk vågner og får en fornemmelse af, hvad der er sket, siger han.

Hos Falck har man dog stor erfaring med storme og stigende vandstande, og tilsyneladende er danskerne sluppet nådigt i denne omgang.

/ritzau/