Falck-reddere på Sjælland nedlægger igen arbejdet

Den planlagte ambulancekørsel bliver ramt af Falck-strejken på Sjælland. Redderne kører stadig ud til alle akutte situationer.

Redderne rykker stadig ud ved akutte tilfælde, oplyser tillidsrepræsentant Jørgen Knudsen. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Falck-redderne i Region Sjælland har for anden gang på en uge nedlagt arbejdet i protest mod den nye LO-overenskomst, der blev vedtaget i sidste uge.

De nye regler, som 87 procent af redderne stemte nej til, betyder blandt andet, at alle reddere skal have otte 12-timers rådighedsvagter om året. Og det er særligt reglerne om rådighedsvagter og døgnarbejde, der vækker harme hos medarbejderne og er årsag til arbejdsnedlæggelsen, fortæller Jørgen Knudsen, tillidsrepræsentant hos Falck i Holbæk.

- Det her er et nødråb fra mine kollegaer om, at man ikke kan fungere som privatperson under den her aftale, siger han.

Arbejdsnedlæggelsen vil dog ikke betyde, at sjællændere må redde sig selv, hvis de kommer galt af sted.

- Vi har selvfølgelig meddelt, at vi kører alle akutte lægeordinerede ambulancekørsler, for vi ønsker ikke at tage befolkningen som gidsler, siger Jørgen Knudsen.

Frygter langvarig konflikt

Jørgen Knudsen kan godt frygte, at konflikten mellem redderne og ledelsen i Falck vil komme til at stå på i længere tid.

- Som det er nu, er mine kollegaer meget sammenspiste og helt klar på, at hvis vi skal få en overenskomst, som man kan leve under på sigt, så er man nødt til at holde fast, siger han.

Utilfredsheden med den nye overenskomst er Falcks ledelse godt bekendt med, men her stiller man sig uforstående overfor arbejdsnedlæggelsen.

- Vi synes faktisk, at vi er i god dialog med reddernes tillidsmænd om, hvordan den her overenskomst skal udmøntes i praksis, så vi står noget uforstående over for, at de nu vælger at nedlægge arbejdet igen, siger Morten Jeppesen, kommunikationsdirektør i Falck.

Opfordringen fra Falcks ledelse til redderne går på, at de skal komme tilbage og passe deres arbejde.

- Der er tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, og det er selvfølgelig ikke i orden, siger Morten Jeppesen.

Facebook
Twitter