Falck satser stort på fængsler

Med købet af det amerikanske Wackenhut for 5,6 mia. kr., blev Group 4 Falck- koncernen et af verdens største sikkerheds- og fængselskoncerner med flere end 200.000 ansatte, skriver Politiken.

Med købet af det amerikanske Wackenhut for 5,6 mia. kr., blevGroup 4 Falck- koncernen et af verdens største sikkerheds- ogfængselskoncerner med flere end 200.000 ansatte.

Samtidig bliver Group 4 Falck også part i stribevis af retssagerverden over og lander midt i en ophedet etisk debat omumenneskelige private fængsler i USA og asylcentre i Australien,skriver Politiken.

Netop i denne uge blev Wackenhut stævnet af en gruppeamerikanske og australske advokater, der mener, at Wackenhutkrænker menneskerettigheder i sine asylcentre i Australien.

Selskabet driver også 55 private fængsler og asyllejre i USA ogen række andre lande og kritiseres generelt hårdt for umenneskeligog nedværdigende behandling af de ca. 40.000 fanger og asylsøgere,selskabet har i sin varetægt.

Koncerndirektør Lars Nørby Johansen erkender, at det er etvanskeligt marked, som Group 4 Falck og Wackenhut opererer på - oghan vil ikke afvise, at det kan blive nødvendigt at sælge deamerikanske fængsler fra.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk