Faldende oliepriser: Se hvor meget du sparer

Oliepriserne har siden 2014 været i frit fald. For en familie på fire har det givet en samlet besparelse på 10.443 kroner indtil nu.

(Foto: Grafik: Ninni Munch Pettersson © DR Nyheder)

Hvis du kører bil hver dag og varmer huset op med fyringsolie, så har du opnået en del besparelser i forbindelse med olieprisernes frie fald.

I samarbejde med cheføkonom i Danske Bank Las Olsen og cheføkonom i Nordea Helge Pedersen har DR Nyheder regnet på, hvor meget en familie har sparet på deres daglige forbrug siden oliepriserne begyndte at falde i 2014.

Familierne henter besparelserne i benzin og fyringsolie

- Der hvor de faldende oliepriser virkelig batter er på benzinpriserne og priserne på fyringsolie, fortæller Las Olsen, der er Cheføkonom i Danske Bank.

På benzin og opvarmning har en familie, ifølge beregninger fra Nordea, sparet 10.443 kroner siden oliepriserne for alvor begyndte at falde i 2014. Den samlede besparelse for familien er primært hentet, når familien har tanket bilen op med benzin og skruet op for varmen i huset.

I perioden har familien med en benzindrevet bil, der kører 12 km/l., med et kørselsbehov på 15.000 km om året, sparet 3.040 kroner på benzin. Hvorimod besparelserne på fyringsolie i perioden sniger sig helt op på 7.403 kroner ved et forbrug på 2500 liter om året.

Men de faldende oliepriser har også indirekte priseffekter på alt, hvad vi ellers går og køber.

Hverdagens indkøb berøres, men mærkes ikke

Da langt det meste af det, vi går og køber, såsom legetøj eller mælk, i forbindelse med produktionen eller fragten også afhænger af råolie, så har de lave oliepriser også betydning her.

- Men disse priser afhænger lige så meget af alt muligt andet, så her er besparelsen ikke så tydelig at mærke hos den enkelte forbruger, siger cheføkonom i Nordea Helge Pedersen.

Får du noget ud af de faldende oliepriser?http://www.dr.dk/nyheder/indland/faldende-oliepriser-se-hvor-meget-du-sparer

Opslået af DR Nyheder på 14. januar 2016