Falsk ebola-alarm i lufthavnen: Fly blev holdt i karantæne

Et SAS-fly blev isoleret i Kastrup Lufthavn, da der var mistanke om ebola-smitte ombord. Men det viste sig at være falsk alarm.

Et fly fra SAS blev lørdag eftermiddag holdt i karantæne i en times tid i Kastrup Lufthavn, da der en kort overgang var mistanke om ebolasmitte ombord.

Det skrev det norske medie Verdens Gang.

- Det er blevet isoleret grundet mistanke om, at en passager ombord er smittet med ebola, sagde Trine Kronmann-Mikkelsen, der er pressemedarbejder hos SAS, til VG.

Ekstra opmærksomme på influenzasymptomer

Flyet var netop landet fra Frankrig, da personalet vurderede, at det var nødvendigt at tilkalde embedslægen.

- Der var en fransk kvinde ombord med influenzasymptomer, og fordi hun for en måned siden var i Vestafrika, tog vi ingen chancer, siger Københavns Lufthavns pressemedarbejder Lea Holm til DR.

Ingen passagerer fik lov til at forlade flyet, før den pågældende passager blev undersøgt af en embedslæge, der kunne konkludere, at der ikke var tale om ebola.

Ikke tale om ebola

- Embedslægen har vurderet, at det umuligt kan være ebola. Men kvinden har det stadig dårligt, så nu bliver hun kørt en tur på hospitalet, siger Lea Holm.

Pressemedarbejderen fortæller, at personalet i Københavns Lufthavn er særligt opmærksomme på influenza-symptomer blandt flypassagerer.

- I dag har vi set, at beredskabet virker. Det er bedst at gå med både livrem og seler i de her tilfælde, siger Lea Holm.

Det er ifølge Ritzau første gang, at et fly isoleres i Københavns Lufthavn på grund af mistanke om en ebola-smittet passager.