Falsk webshop reklamerede med håndsprit, som aldrig dukkede op: 'Det er ikke kun kriminelt, det er også dybt usympatisk'

En mand er i dag blevet anholdt på Amager for at have lavet en falsk hjemmeside.

Håndsprit er udsolgt i mange butikker efter coronavirus er kommet l Danmark. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Politiet oplever i disse dage, at kyniske kriminelle forsøger at udnytte den ekstraordinære situation, som Danmark befinder sig i.

Ved et pressemøde for kort tiden har justitsminister Nick Hækkerup fortalt, at Folketinget skal hastebehandle et lovforslag, der vil skærpe straffen for coronarelaterede forbrydelser.

Senest har Københavns Politi i samarbejde med Rigspolitiets Nationalt Cyber Crime Center anholdt en mand på Amager, som er blevet sigtet for databedrageri, oplyses det i en pressemeddelelse.

- I denne tid, hvor vi alle mærker konsekvenserne af coronavirus/Covid-19, er der tilsyneladende stadig kriminelle, der er klar til at udnytte borgernes behov for at beskytte sig selv og hinanden mod smitte.

- Det er ikke kun kriminelt, det er også dybt usympatisk, og det skal vi slå hårdt ned på, siger Peter Reisz, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, i pressemeddelelsen.

Varerne dukkede aldrig op

Politiet fortæller, at der på hjemmesiden blev reklameret med, at håndspritten ville blive leveret inden for tre til fem dage, efter at varerne blev bestilt.

Men de dukkede aldrig op.

Peter Reisz kan på nuværende tidspunkt ikke fortælle, hvor stort et beløb man sigter manden for.

- Vi er stadig i gang ude på stedet, så det kan jeg ikke sige, fortæller han til DR Nyheder.

Som det ser ud nu, skal den sigtede ikke fremstilles i et grundlovsforhør.

Men den vurdering kan ændre sig, alt efter hvad politiets videre efterforsking viser, lyder det fra Peter Reisz.

Flere politikredse har modtaget anmeldelser fra borgere og virksomheder, der mener, at de er blevet snydt af hjemmesiden.

Rigspolitichef Thorkild Fogde har på et pressemøde her til eftermiddag fortalt, at køb af hjemmesidedomæner med 'coronaklingende' navne i øjeblikket er i høj kurs.