Falske Airbnb-annoncer snyder folk

Politiet advarer mod falske Airbnb-annoncer, som narrer penge fra folk, der tror de lejer en lejlighed.

Københavns Politi advarer mod falske annoncer, som giver sig ud for at være fra boligudlejningssiden Airbnb. (Foto: Yuya Shino © Scanpix)

Københavns Politi oplever, at flere borgere franarres penge via falske annoncer for boligudlejningssiden Airbnb, når de tror, de lejer en lejlighed.

De falske annoncer optræder på andre onlinesider end Airbnb's officielle, og kunderne opfordres til at betale via bankoverførsler, oftest til konti i udlandet.

- Efterfølgende viser det sig, at personen, man har overført penge til, ikke har råderet over den påståede udlejede lejlighed, og at man ikke længere kan komme i kontakt med personen, lyder det fra politiet.

Københavns Politi minder om, at annoncer fra Airbnb aldrig optræder andre steder end på deres eget site, og at betalingen aldrig foregår via direkte overførsler til bestemte konti, men derimod altid med kreditkort.

- Al kommunikation mellem lejer og udlejer går som udgangspunkt via Airbnbs site, og man skal ikke skrive til personlige mails eller telefonnumre, lyder rådet fra politiet.

/ritzau/

Facebook
Twitter