Falske skilte opfordrer til hensynsfuld sex

I Ørstedsparken i København har skilte med kommunens logo fortalt parkgæster, at de skal huske at vise hensyn, hvis de har sex i parken - men det er bare slet ikke kommunen, der står bag skiltene.

Skiltet har været sat op ved Ørstedsparken i København, men det er ikke kommunen, der står bag skiltet, som nu bliver fjernet. (Foto: © Mikkel Tofte, DR København)

Flere af Ørstedsparkens besøgende er blevet mødt af skilte, der opfordrer alle til at vise hensyn, hvis de besøger parken for at have sex.

Sex er tilladt i parken, men man skal rydde op efter sig og ikke have højlydt samleje mellem 9 og 16, står der blandt andet på skiltene, som bærer Københavns Kommune logo.

Kunstnergruppe bag skilte

Selvom Københavns Kommune står som afsender, har den haft travlt med at få skiltene taget ned. Det er nemlig slet ikke rådhuset, men tilsyneladende en kunstnergruppe, der står bag.

Men problemet med, at parken bruges til sex, og at der blandt andet er kondomer på bænkene er kendt, siger centerchef Jon Pape fra Park og Natur:

- Sex i Ørstedsparken er et problem, vi kender til, og som vores medarbejder møder hver dag.

Jon Pape mener dog ikke, at omfanget er så stort. Og selvom skiltemageren har udgivet sig for at være Københavns Kommune, bliver der formentlig ikke nogen større sag ud af det.

-

Skiltets udformning og tekst er ikke bestemt anstødeligt, så derfor vil vi bare fjerne skiltene, og så tror jeg, det går i sig selv igen, siger Jon Pape.

LGBT-talsmand: Man skal rydde op efter sig

I parken, der blandt andet bruges af homoseksuelle til sex, generes institutioner ofte af følgerne af de aktiviteter, der foregår i krat og på bænke. Eksempelvis er der sommetider efterladte kondomer på legepladsen.

Derfor falder budskabet i god jord hos Hans Christian Seidelin, der er talsperson for de homoseksuelles forening LGBT. Det gælder kort sagt om at vise omtanke, ikke kun i Ørstedsparken, men overalt, siger Hans Christian Seidelin:

- Jeg er enig i, at man skal rydde op efter sig, og Ørstedsparken er et kendt sted for homoseksuelle at have sex, men alle skal kunne være der.