Familie får fængselsstraf i sag om æresvold

Fire medlemmer af en familie med palæstinensiske rødder er idømt fængselsstraf for at afstraffe en 17-årig pige.

Fire medlemmer af en familie med palæstinensiske rødder er ved Retten i Glostrup mandag idømt fængselsstraffe for at afstraffe en 17-årig pige i en sag, som anklager kalder for "100 procent æresrelateret".

Pigens far, mor, moster og onkel skal alle i fængsel i et år og ni måneder, oplyser dommer Anne Berg, der havde en enig domsmandsret bag sig. Samtidig skal de dømte betale 23.800 kroner i erstatning til den 17-årige datter.

Ligner tortur

Senioranklager Martin von Bülow kalder afstraffelsen for tortur, og han krævede den 17-årige piges familiemedlemmer idømt tre års fængsel for grov vold og frihedsberøvelse i et hus i Høje-Taastrup 4. marts.

- Hvis vi havde en bestemmelse om tortur i straffeloven, ville vi formentlig have brugt den i denne sag. Det ligner tortur, det som pigen blev udsat for, sagde anklager Martin von Bülow i retten.

Pigen har fortalt, at det var den 37-årige onkel, som stod for afstraffelsen, og det var retten enig i.

- Hver gang du lyver eller ikke vil svare på mine spørgsmål, så slår jeg dig, sagde onklen før mishandlingen ifølge pigens forklaring i retten, der kom frem under anklagerens procedure.

Alarm efter tre timer

Onklen klippede ifølge tiltalen også stykker af håret, hver gang pigen ikke ville svare. Ifølge senioranklager Martin von Bülow blev den 17-årige pige afstraffet, fordi hun havde en dansk kæreste.

I huset i Høje-Taastrup blev pigen ifølge anklagen afleveret af forældrene til pigens moster og onkel med farens ord "Gør det af med hende, jeg gider ikke se hende igen".

Først efter tre timer lykkedes det datteren at flygte og slå alarm til politiet.

Familiemedlemmer ville frifindes

Den 17-årige pige havde haft et bælte så stramt om halsen, at hun var i livsfare, lød konklusionen fra en retsmediciner, der i alt fandt mere end 30 mærker fra vold på pigens krop.

Alle fire familiemedlemmer ville frifindes, og også pigens storesøster afviste anklagen, da hun forklarede sig i retten. Alle familiemedlemmer i vidneskranken har beskyldt den 17-årige pige for at lyve.

/ritzau/

/ritzau/