Familie klar seks timer før tid i Glyngøre: 'Det er næsten religiøst for mig og min søster'

Politiet forventer, at omkring 20.000 personer vil møde op for at hylde Vingegaard klokken 15.

Katrine Kingo Ladegaard (tv) og hendes søster samt søn venter på, at Jonas Vingegaard ankommer til Glyngøre. (Foto: Henning Bagger)

Når Glyngøres helt egen superstjerne, Tour de France-vinderen Jonas Vingegaard, senere i dag vender hjem til den vestjyske by, forventer Midt- og Vestjyllands Politi, at omkring 20.000 personer møder op for at hylde ham.

20.000 fremmødte. I en by med godt 1.400 indbyggere.

I dag er Glyngøres fodboldbaner forvandlet til et område med scene, toiletvogne og ølboder, som man kender det fra de danske festivaler.

Og midt på græsset helt oppe ved scenen - godt seks timer før Jonas Vingegaard klokken 15.00 rammer byen - har tre personer som nogle af de eneste taget opstilling i et par Tour-de France-gule festivalsstole.

Det er Katrine Kingo Ladegaard og hendes søn samt søster. Alle tre er klædt i cykelbluser og med en avanceret udgave af klaphatten, hvor hænderne blandt andet er skiftet ud med en gul cykel, der går på tværs ned om hovedet.

- Det er Tour de France, det er i Danmark, og det er kæmpestort.

- Vi ser det som næsten religiøst mig og min søster, siger hun.

Her kan du møde Katrine Kingo Ladegaard og hendes Tour de France-glade familie, som sidder klar i Glyngøre:

Egentlig bor Katrine Kingo Ladegaard i København, men familien er tilfældigvis på ferie på Fur, og så var det oplagt at komme afsted.

De har set alle tre danske Tour de France-etaper tidligere på sommeren og var tæt på at køre afsted mod Paris, da Vingegaard vandt. Men der var logistiske udfordringer, så nu blev det Glyngøre.

- For os er det et lille historisk øjeblik. Det betyder meget, siger hun.

Melding fra politiet gav arrangører ekstra arbejde

Tidligere lød det, at arrangørene skulle ruste sig til 10.000 besøgende, så da meldingen om de 20.000 fremmødte kom, måtte arrangørerne i fuld gang med at køre flere sodavand og toiletter i stilling.

- Det lykkedes det hele, siger Svend Odgaard Sørensen, der er stadionansvarlig og medarrangør.

- Nu tager vi kampbanen i brug, den er lidt større end træningsbanen, så det skal nok gå.

  • I Glyngøre har Sevel Bageri lavet mere end 20 kvadratmeter gulerodskage i anledning af dagen. 150 kilo gulerødder er der blevet brugt. (Foto: (C) DR)
  • Folk tager den på gåben indover bygrænsen. (Foto: Henning Bagger)
  • Byens plejecenter er klar til den gule fejring, der venter Glyngøre inden længe. (Foto: Henning Bagger)
  • Et banner lykønsker byens cykelrytter. (Foto: Henning Bagger)
1 / 4

Hos Midt og Vestjyllands Politi er det trafikken ind og ud af Glyngøre, der bliver den største udfordring.

- Vi har løst det ved, at vi har nogle hjemmeværnsfolk og gode hjælpere, der kører rundt i prikkede trøjer og holder øje med, hvor der er parkeringspladser. Og anviser folk, hvor de kan parkere henne, siger Morten Bujakewic, der er vicepolitiinspektør i Midt- og Vestjyllands Politi.

Derudover har politiet ensrettet vejene, og meldingen er, at trafikken indtil videre ser ud til at forløbe stille og roligt.

Er du på vej til Glyngøre, så husk tålmodigheden, og kom i god tid. Når du går til og fra, er det desuden vigtigt, at du går på stier og fortorv og ikke på vejene.

Der kører også shuttlebusser fra den sydlige del af Glyngøre, som du kan tage.