Familiesammenført par bor på den forkerte side af vejen

Julie Wetterslev og hendes mand frygter at blive ramt af Socialdemokraternes stramninger, mens venneparret på den anden side af vejen går fri.

Klik på play for at afspille videoen.

Julie Wetterslev er en af dem, der kan blive ramt af Mette Frederiksens (S) forslag om at stramme regler for familiesammenføring. Forslaget skal blandt andet gøre det sværere at få familiesammenføring, hvis ansøgeren bor i et socialt udsat område.

I marts fik Julie Wetterslev familiesammenføring med sin cubanske mand, som hun bor med i København. Hendes veninde bor få hundrede meter derfra og har også været igennem familiesammenføring, men den nye regel vil ikke ramme hende. Hun bor nemlig på den anden side af vejen.

- Hun bor med sin mand fra Uganda og deres børn i et alment boligbyggeri, og jeg bor med min cubanske mand i et alment boligbyggeri. Men vi bor på hver vores side af Landsdommervej. Jeg bor i en ghetto, og det gør hun ikke, siger Julie Wetterslev.

Til højre bor Julie med sin cubanske mand. På den anden side bor hendes veninde med en mand fra Uganda.

Den forkerte side af vejen

Først da forslaget blev præsenteret i dag har Julie Wetterslev fundet ud af, at hun bor i et såkaldt ghettoområde.

Og hvis Socialdemokraternes forslag træder i kraft, kan det få betydning for Julie Wetterslev, når hun og hendes mand skal søge om forlængelse om et års tid.

- Det er lidt absurd, at det skal afgøres, om man kan få lov at bo med sin udenlandske ægtefælle ved, om man bor på den ene side af Landsdommervej eller på den anden side, siger Julie Wetterslev.

De mange flygtninge, der kommer til Danmark, er årsagen til, at Mette Frederiksen nu foreslår stramninger.

- Vi vil skærpe kravene til familiesammenføring. Man skal kunne dansk for at bo i Danmark. At man har et arbejde, at man kan forsørge sig selv, og så vil vi gerne se, hvordan vi kan sikre, at det ikke er de samme boligområder, der står med integrationsopgaven igen og igen, siger Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen.

Forslaget rammer danskere

Flygtninge bliver i udgangspunktet ikke berørt. Forslaget får primært betydning for herboende indvandrere og etniske danskere, der har en ægtefælde i udlandet, som de ønsker at få til Danmark.

- Det er ubehageligt, at man fratager folk deres rettigheder, fordi de bor i et socialt udsat område, siger Julie Wetterslev og fortsætter:

- Jeg frygter selvfølgelig, at reglerne bliver strammet på en måde, så det bliver sværere for os at få lov til at blive her.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk