Fangeflugt i Slagelse: Gerningsmænd skjulte våben i en kageæske

En bandeleder fik i går hjælp til at flygte fra en retspsykiatrisk afdeling i Slagelse.

Politiet var tirsdag aften massivt til stede i området omkring psykiatrisk afdeling på Slagelse Sygehus. (Foto: © Pressefotos.dk, Scanpix)

Personalet på retspsykiatrisk afdeling i Slagelse blev i går truet med pistoler, ligesom der blev affyret skud ned i gulvet, da den 24-årig bandeleder af grupperingen NNV fik hjælp til at flygte.

Gerningsmanden, der var kommet som besøgende til den indlagte varetægtsarrestant, Hemin Dilshad Saleh, havde flere håndvåben med.

Våben, som ifølge DR Nyheders oplysninger blev smuglet ind i kageæsker fra en bager.

- Pistolerne var under kagen i kageæsken. Man kunne ikke se dem, siger Helle Brink, som er fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne i Psykiatrien Vest.

Ifølge Helle Brink havde bandelederen ikke brev- eller besøgskontrol, og derfor undersøgte personalet ikke kageæsken.

- Det er en retslig foranstaltning, at man er her til mental observation. Det har en dommer besluttet. I den sammenhæng er det blevet besluttet, at han hverken har brev- eller besøgskontrol. Han måtte ringe og modtage uovervågede besøg, siger hun.

Får pistol i nakken

Den besøgende får lov til at blive lukket ind i besøgsrummet gennem en sluse, uden at blive kontrolleret.

- Og så går det ret hurtigt. Personalet sætter an til kaffe, og i løbet af ingen tid er pistolerne kommet op af kagen, og personalet bliver truet, siger Helle Brink.

Ifølge fællestillidsrepræsentanten er der to ansatte i besøgsrummet, hvor den ene får en pistol i nakken.

- Personalet får ordrer om, at de to mænd skal lukkes ud. Og får at vide, at hvis de trykker på overfaldsalarmen, så bliver der skudt, forklarer hun.

Derefter bliver der skudt i jorden for at understrege, at det er alvorsord, siger Helle Brink.

- Og så lukker personalet dem ud.

Personalet har ifølge fællestillidsrepræsentanten modtaget akuthjælp og hjælp fra krisepsykologer og afdelingspsykologer.

DR Nyheder har forsøgt at foreholde Sydsjællands Politi til oplysningerne. Her ønsker man ikke at kommentere af hensyn til efterforskningen af sagen.

DR Nyheder har også forsøgt at forholde Københavns Politi oplysningerne.