'Fantastisk!' Nu kan Laura og Nicolai komme tilbage til vennerne på gymnasiet

I over to måneder har danske gymnasieelever i 1. og 2.g ikke været fysisk til stede på skolen.

En glad Laura Buhl kan snart komme tilbage til vennerne fra Aurehøj Gymnasium. (Foto: Dr)

Så er ventetiden snart slut for landets 1.g’ere, 2.g’ere og 1.hf’ere.

Fra den 27. maj kan de vende tilbage til klasselokalerne efter lang tids corona-fravær.

Det fortalte statsminister Mette Frederiksen, da hun flankeret af de øvrige ni partiledere kom ud af forhandlingslokalet på

Christiansborg
tæt på midnat.

- De unge, der ikke er kommet i gang med deres uddannelser, får mulighed for det nu, så de kan komme tilbage og hilse på deres kammerater og lærere, sagde hun om den udvidelse af fase 2-genåbningen, de var blevet enige om.

Ensomme derhjemme

Beskeden fra de

folkevalgte
vækker stor begejstring hos et par af de unge, der nu kan se en ende på den fjernundervisning, som de efterhånden er blevet trætte af.

- Det er virkelig rart, at vi kan få en god afslutning på året med klassen, siger Laura Buhl, der i 2.g på Aurehøj Gymnasium nord for København.

Hun fulgte med på tv og begyndte straks at skrive glade beskeder med klassekammeraterne.

- Det er vigtigt, fordi man var begyndt at blive ensom derhjemme, så det bliver dejligt, at man kan se klassekammeraterne og gå på sommerferie med en afsked fra det fysiske og ikke det virtuelle, siger hun.

Bjanka Lykke Albers og Nicolai Kamper Berggreen går i klasse sammen - de er enige om, at det har været hårdt at være hjemme. (Foto: Bardur Thomsen)

For Nicolai Kamper Berggreen, der går i 1. hf på Maribo Gymnasium, blev nyheden også modtaget med tilfredshed.

- Det synes jeg da er fantastisk. Jeg glæder mig til at se de andre klassekammerater inden sommerferien. Det der med at få noget socialt inden afslutningen og sommerferien, siger han og understreger, at han efterhånden var træt af undervisning via computerskærm.

- Det virtuelle virker til en vis grad, men det er slet ikke det samme, og jeg var ved at være træt af det, siger han.

Kan se lærerne i øjnene

Selvom der ikke er lang tid til sommerferien, mener Laura Buhl alligevel, at der bliver en faglig gevinst ved elevernes tilbagevenden.

- Det har betydet et tab på faglighed. I starten var det noget nyt og spændende, som man gav en chance, men så blev det ensformigt, og man mistede

motivationen
.

- Nu kommer vi til at se lærerne, som man afslutter sine fag sammen med, i øjnene, inden man får karakterer. Det er meget lettere at yde sit fagligt bedste i fysisk undervisning, hvor man har en dialog, som man ikke har i Google Meet, siger hun om det program, der har ageret virtuelt klasseværelse.

Tidligere under genåbningen fik 3.g'erne lov til at vende tilbage til skolebænken. Det skete midt i april, hvor også elever på andet og sidste år af hf-uddannelsen kom tilbage.

Højskolerne, der egentlig forventedes at skulle indgå i fase 3 med åbning fra 8. juni, kan også åbne tidligere op.