Far og to sønner sigtet for eksplosionsbrand i Hundige

En far og hans to sønner er blevet sigtet for den eksplosionsbrand, der raserede en købmandsforretning i Hundige tilbage i februar måned.

Brandfolk og politi foran ruinerne af Hundige Strandvej 57, hvor en gaslignende eksplosion kvæstede tre. (Foto: Teitur Johansson © Scanpix)

En tyrkisk far og hans to sønner sigtes af Midt- og Vestsjællands Politi for at stå bag en eksplosionsbrand i Hundige, der nær havde kostet menneskeliv.

De tre nægter og blev efter et lukket grundlovsforhør i går løsladt af en dommer i Roskilde.

Ekplosionsbrand skyldtes benzindampe

Eksplosionen skete 3. februar i Kwik Spar på Hundige Strandvej 57 i Greve. En familie på tre i lejligheden over forretningen slap ifølge politiet mirakuløst med livet i behold. Familiens lille datter blev begravet under murbrokker, men gravet fri af tililende borgere.

Politiet formodede, at branden skyldtes et defekt gasfyr, men efter to måneder stod det klart, at den var antændt med benzin.

Frihedsberøvelse ledte politiet på sporet

Tidligt lørdag morgen anholdt politiet den ene 18-årige søn, der var frihedsberøvet af sin familie, fordi han mod dens vilje var stukket af til Jylland med en kæreste. Den 19-årige kærestes familie havde udset hende til en anden mand, oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller.

I Jylland fandt politiet kæresteparret før familien og fik dem flyttet fra deres skjulested, inden familierne nåede frem. Det skete omkring den 7.-8. april, efter at familierne til de to havde ledt efter dem i omkring et døgn.

Men senest ringede den 19-årige kvinde til politiet, fordi hendes kæreste ikke var vendt tilbage fra en tankstation, hvor han ville købe cigaretter. Hun frygtede, at han var blevet fundet og frihedsberøvet. Det holdt stik, og han var hos sin familie i Greve, hvor politiet anholdt ham og yderligere fire familiemedlemmer, hvoraf de fire sigtes for ulovlig frihedsberøvelse, og altså faren, den 18-årige kæreste og hans bror for branden i købmandsforretningen.

Uvished om motiv

Politiet kan som følge af det lukkede retsmøde ikke berette om mistanken mod de tre eller et eventuelt motiv. Dommeren løslod dem med begrundelsen, at branden fandt sted for så længe siden, at der ikke længere er risiko for, at de tre kan påvirke efterforskningen.

Eksplosionsbranden lagde købmandsforretningen og den ovenliggende lejlighed i ruiner.

Alle tre nægter sig skyldige. De blev løsladt efter grundlovsforhøret, men er altså fortsat sigtede i sagen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk