Far siger fra over for speltbollemafiaen

Der er alt for mange arrangementer i kalenderen hos børnefamilier, mener en familiefar.

Er der for mange ting i kalenderen for børnefamilier? Her er vi til luciaoptog med 3. klasserne på en skole i Viborg (arkiv-billede). (Foto: Preben madsen © Scanpix)

Madgrupper, forældrefester, hytteture, sommerfester. Der er fyldt godt op i kalenderen hos familier med skolebørn.

Ikke mindst i øjeblikket, hvor der lige bliver føjet klippe-klistre-dage, drillenisse-ordning, luciaoptog og juleafslutning til listen.

Thomas Skovbo, der er far til tre og bonusfar til yderligere tre, er træt af "speltbollemafiaen og pølsehornstyranniet," som han kalder det:

- Der ligger et pres på forældrene for at være på en bestemt måde, som rigtig mange forsøger at leve op til. Men det er en misforståelse, at man skal gøre sig så umage for at få tingene til at se ud af noget, siger Thomas Skovbo til programmet Netværket.

Han gjorde sin kalender op sidste år og konstaterede, at han havde 25 skolerelaterede arrangementer i kalenderen.

Alt for mange, mener Thomas Skovbo, der derfor meldte fra til nogle af dem, mens han mødte op til andre uden den samme forberedelse som de øvrige forældre:

- Vi havde bl.a. et Halloween-arrangement, og jeg var lidt sent på den, så jeg nåede kun at tage et par tærter med fra Kvickly. De blegnede noget i forhold til bordet med kager af Halloween-monstre, som der kom floder af guacamole ud af munden på, eller kager med blodige negle. Det så vældigt fint ud, men spørgsmålet er, om det virkeligt er nødvendigt, og om det var børnene eller forældrene, der havde lavet det hele?

Forældrefester skaber ikke mere trivsel

Det er ikke for hans egen skyld, at han ikke gider at møde op til alle de arrangementer.

- Jeg mener ikke, at vi på nogen måde fremmer vores børns selvstændighed, trivsel eller personlige muligheder i livet ved konstant at være tilstede i deres liv, gøre det nemt og bekvemt for dem og undgå skrammer og bump på vejen.

- Forældre skal holde sig i baggrunden, leve et liv som deres børn gider at spejle sig i, og altid være der som en grædemur klar til at trøste og sætte plaster på, når livet og tilværelsen af og til gør ondt og giver skrammer, siger han.

Thomas Skovbo gør også oprør mod forældrefesterne, der siges at øge trivslen i klasserne:

- Der er ikke lavet nogle undersøgelser, der viser, at det hjælper at drikke sig fulde sammen. Jeg vil gerne selv vælge, hvem jeg holder fest med, og det er ikke nødvendigvis forældrene i 3.B, siger Thomas Skovbo.

Han mener, at dét, der virker, er legegrupper, hvor de voksne nøjes med at sørge for rammerne, men lader børnene udfylde dem.

https://www.facebook.com/drp1/posts/1651439505145319

FacebookTwitter