Far til 16-årig, der døde af MDMA: Unge mennesker, tænk jer nu for helvede om

Hold jer langt væk fra det, I ikke aner hvad er - for det ender galt, siger Kim Christensen.

Kim Christensens søn på 16 år døde i nat efter at have indtaget det euforiserende stof MDMA, der også er kendt som ecstasy. Foto: DR

- Jeg håber, at jeg kan få bare én enkelt til at tænke sig om, inden han eller hun indtager et syntetisk stof. Det er mit håb.

Det siger Kim Christensen, der natten til lørdag blev ringet op med den besked, som alle forældre frygter: Hans søn på 16 år var død efter indtagelse af MDMA.

Sønnen var blevet svær at komme i kontakt med, efter at han indtog stoffet til en fest i en lejlighed i Dianalund natten til lørdag. Han var blevet fløjet til Rigshospitalet, men hans liv stod ikke til at redde. Han blev erklæret død klokken 01.46, oplyste Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi lørdag morgen.

Opslag på Facebook

Kim Christensen sidder i en sofa i en stue på Nordsjælland, hvor han er sammen med familiemedlemmer. Øjnene er røde, og han kæmper næsten ustandseligt med tårerne.

- Jeg vidste, at min søn røg hash. Det havde vi nogle snakke om, men at han ville tage et stof som MDMA, det troede jeg simpelthen ikke, siger han.

Derfor satte han sig til tasterne på Facebook lørdag morgen og skrev et opråb.

'Dette er et opråb til jeres børn ude I det danske land', indledte han.

'Kære unge mennesker. Vil I ikke godt stoppe med at eksperimentere med syntetiske stoffer. En ung mand på 16 år fra Dianalund et i nat død 00.45 efter af have indtaget MDMA. Denne skønne unge mand var min elskede søn.'

Opslaget har i skrivende stund lørdag aften fået over 6.000 reaktioner, knap 3.000 kommentarer, og det er blevet delt mere end 8.000 gange.

Flagene var på halv stang flere steder i Dianalund i dag. Foto: DR

- Det er helt vildt så mange reaktioner, jeg har fået på opslaget. Jeg kan næsten ikke rumme det, siger Kim Christensen.

Det, som har rørt ham mest, er, at to misbrugere har skrevet direkte til ham og sagt, at de efter at have læst opslaget nu vil gå i afvænning, fortæller han.

- Jeg håber bare, at folk vil tænke sig om. Især de unge – tænk jer nu for helvede om. Min søn startede med en lille smule hash. Men at det skulle udvikle sig til det her – det er jo fuldstændigt sindssygt, siger han, inden han retter en direkte appel til unges forældre:

- Forældre skal tale med deres kære unge - de, som stadig har deres kære unge. For jeg ser jo aldrig min søn igen.

18-årig er varetægtsfængslet

En 18-årig mand blev lørdag eftermiddag varetægtsfængslet i tre en halv uge.

Manden er sigtet for uagtsomt manddrab ved at have overdraget MDMA til Kim Christensens søn.

Den 18-årige er også sigtet for at efterlade Kim Christensens søn i hjælpeløs tilstand.

Han nægter sig skyldig.

Kim Christensen er slet ikke i tvivl om, hvad hans besked til unge, der overvejer at tage MDMA, er:

- Hold jer langt, langt væk fra det syntetiske lort. Hold jer væk fra det, I ikke aner, hvad er. For det går galt. Det gjorde det i nat.

Tilbage i februar døde en 15-årig dreng fra Haslev efter at have indtaget MDMA.