Farlig hundevirus konstateret på Fyn

Den påkaldte parvovirus kan være livsfarlig for hvalpe og ældre hunde. Derfor er vaccination vigtig, siger Dyrlægeforening.

Hvis din hund har blodig diarre og opkast, kan det være tegn på parvovirus. Foto: Simon Skipper/Scanpix 2016) (Foto: Simon Skipper © Scanpix)

Er du hundeejer og bor på Fyn, er der god grund til at tjekke op på, hvornår din hund sidst er blevet vaccineret.

Ifølge JydskeVestkysten er den såkaldte parvovirus udbrudt nær Otterup på Fyn. Og det er en virus, som hundeejerne skal tage særdeles alvorlig, fortæller Anne Sørensen, formand for sektionen smådyr i Den Danske Dyrlægeforening:

- Det er en særlig form for diarre, som ødelægger slimhinden i tarmen. Hvis tarmvæggen er så ødelagt, at den ikke kan optage noget næring eller væske, kan det være livsfarligt, siger hun til DR Nyheder.

Derfor er det ifølge Anne Sørensen vigtigt, at man har styr på, hvornår ens hund er blevet vaccineret. Hvis hunden er i ”sin bedste alder”, er det fint med vaccine hver tredje år. Er hunden derimod hvalp eller gammel, skal den vaccineres oftere, da virussen for disse typer hunde er meget alvorlig.

Den Danske Dyrlægeforening anbefalinger lyder helt konkret:

- At man minimum får hvalpe vaccineret to gange, og hvis der er en speciel årsag til, at man synes, der er større risiko end normalt, er det en ekstra gang, siger Anne Sørensen.

Da smitten er udbrudt på Fyn, er der ifølge Anne Søren derfor særlig god grund til at vælge en ekstra vaccine for de fynske hundeejere.

Tegnene på parvovirus er ifølge Anne Sørensen blodig diarre og opkast, og det kan have alvorlige konsekvenser:

- Det fører ofte til dehydrering, og man kan ikke få medicin i hunden, fordi den kaster op. Derfor kræver det ofte indlæggelse, siger hun.

Ifølge JydskeVestkysten er udbruddet indtil videre kun konstateret nær den fynske by Otterup.

Facebook
Twitter