Farlig kriminel anholdt for brandstiftelse mod muslimer

Københavns Politi har anholdt en 35-årig mand og sigtet ham for at stå bag en brand hos Islamisk Trossamfund søndag.

Politi og brandvæsen måtte søndag kort før middag rykke ud til en brand i Islamisk Trossamfunds bygning i Københavns nordvestkvarter. (Foto: MATHIAS ØGENDAL © Scanpix)

Københavns Politi har anholdt en 35-årig mand og sigtet ham for at stå bag en brand hos Islamisk Trossamfund søndag ved middagstid på Dortheavej i København.

- Han er tidligere idømt en behandlingsdom for blandt andet hærværk, fortæller Sune Christensen, der er central efterforskningsleder hos Københavns Politi.

En behandlingsdom gives kun til personer, som på grund af deres mentale tilstand af retten ikke skønnes egnet til en fængselsstraf. Det kan for eksempel være psykotiske personer eller mentalt retarderede.

Det er blandt andet på baggrund af vidneforklaringer, at politiet er fundet frem til manden, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Ingen kom til skade

Brandalarmen indløb søndag klokken 11.33, og både politi og Københavns Brandvæsen var hurtigt ved bygningen, der ligger på hjørnet af Dortheavej og Tomsgårdsvej.

Talsmand for Islamisk Trossamfund Imran Shah oplyste tidligere søndag til TV2 News, at bygningen søndag formiddag var fuld af børn og unge, og at ilden blev opdaget af folk i huset, der selv gik i gang med at slukke den.

Københavns Politi oplyser, at branden var blevet anstiftet ved, at gerningsmanden havde kastet brandbar væske på en rude, som han derefter satte ild til.

Ifølge politiet var der tale om en brand, som kun udviklede sig kortvarigt, og som ikke forårsagede andet en sodskade.

Kræves varetægtsfængslet

Københavns Politi har behandlet sagen som en overtrædelse af straffelovens paragraf 181, der drejer sig om forsætlig brandstiftelse.

Det er den mildeste af straffelovens to brandstiftelsesparagraffer, hvor den strengeste blandt andet drejer sig om anstiftelse af brand, der bringer menneskeliv i fare.

Politiet anser sagen for at være så alvorligt, at man mandag vil kræve den anholdte varetægtsfængslet. Det kommer til at ske ved et grundlovsforhør, som formentlig bliver afholdt ved Retten på Frederiksberg.

Politiet oplyser, at man på nuværende tidspunkt ikke ønsker at bidrage med yderligere oplysninger om sagen.

/ritzau/