Farlige fodgængerfelter nedlægges

De hvide striber på tværs af vejene kan skabe falsk tryghed. Derfor er flere kommuner begyndt at nedlægge mange af de traditionelle fodgængerfelter.

Fodgængerfelter uden trafiklys er farlige, fordi de giver folk en falsk fornemmelse af tryghed, oplyser Vejdirektoratet. Flere kommuner nedlægger derfor felterne. (Foto: Nina Engen)

Flere kommuner nedlægger fodgængerfelter, og det er der god grund til, mener Vejdirektoratet, der advarer mod fodgængerfelter uden rød-grøn-lysregulering.

- De giver nemlig flere ulykker. Også selv om feltet er udstyret med blinkende advarselslys, oplyser civilingeniør Anders Gaardbo fra Vejdirektoratet. Han henviser til undersøgelser, der påviser, at fodgængerfelterne er farlige. Trafikanterne tror fejlagtigt, at felterne er sikre, og derfor er folk ikke agtpågivende nok.

Fodgængerforbund skeptisk

Dansk Fodgængerforbund stiller sig dog tvivlende over for undersøgelserne på området.

- Hvad med de allersvageste trafikanter: Børnene, gangbesværede ældre og handicappede, spørger fodgængernes forbund.

- Hvis kommunerne vil nedlægge fodgængerfelter, skal de erstattes med noget andet og bedre, siger formand for Dansk Fodgængerforbund, Mikael le Dous. Han frygter, at kommunerne blot vil spare penge, skriver MetroXpress.

Kommuner nedlægger felter

I Århus har man de seneste tre-fire år sløjfet fodgængerfelter ved vejomlægninger og på veje med lidt trafik, oplyser kommuneingeniør Pablo Celis. Og i Københavns Kommune laver man færre nye felter.

- Vi får mange henvendelser fra borgere, som gerne vil have et fodgængerfelt i deres lokalområde. Men det kan skabe en falsk tryghed, siger koordinator Anne Eriksson.

FacebookTwitter