Farmor glæder sig over fundet barnebarn

Farmoderen til det nu fundne bortførte barn er lettet. Hun havde frygtet det værste. Nu håber hun, at forældrene får lov at beholde barnet.

Efter at have været forsvundet i næsten 14 dage er den 23 dage gamle dreng fundet i Tjekkiet i god behold, og det glæder barnets farmor.

- Jeg er utroligt lettet og kan næsten ikke beskrive, hvor glad jeg er, fortæller farmoderen Susanne Lillegaard Christensen til Ritzau

Frygtede der var sket noget

Drengen blev bortført af sine forældre, fordi myndighederne ville tvangsfjerne lille Thor, fordi både far og mor er misbrugere. Alle tre er fundet i Tjekkiet. Og alle har det godt.

- Jeg havde jo håbet det. Men jo også haft en anelse om, at der kunne være sket noget med dem. For skete der noget med barnet, så var jeg bange for, at der var sket noget med dem alle tre. Min søn Bjarne har slet ikke psyke til det, og så var jeg bange for, at han også kunne have begået selvmord, siger Susanne Lillegaard Christensen til Ritzau.

Parret bortførte drengen fra sygehuset i Esbjerg, og der har været frygt for om barnet, der havde abstinenser fra moderens misbrug, kunne klare sig i forældrenes varetægt.

Forældre fortjener en chance mere

- Men jeg håber fortsat, at de får lov at beholde barnet under overvågning og med støtte. At de får en chance mere, når de kommer hjem til Danmark. Helene (Thors mor) er en dobbeltperson med flere sider. Men hun er utrolig god til og sød ved børn, og de fortjener en fair chance til, mener Susanne Lillegaard Christensen.

Forældre og barn udleveres snarest til Danmark, hvor der tages stilling til, hvad der skal ske med barn og forældre.