Fartkontrol skudt i gang: 1.600 snuppet første dag

Politiet holder øje med mere end 200 strækninger for at få danskerne til at sænke farten.

Denne uge byder på øget kontrol med bilisters fart på de danske veje. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

En lidt for tung fod på speederen kan betyde forskellen på liv og død.

Derfor holder politiet i denne uge øje med over 200 strækninger rundt om i landet for at få danskerne til at sætte farten ned.

Allerede første dag er en del fartglade danskere gået i fælden.

Her er omkring 1.500 blevet blitzet af politiets fotovogne, mens omkring 100 er blevet fanget af politiets laser-apparater, oplyser Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Han peger på, at for høj hastighed er en faktor i over halvdelen af dødsulykkerne i trafikken. Derfor sætter man i denne uge ind over for fartsyndere på vidt forskellige områder.

- Vi kører primært på strækninger, der er skoleveje, steder hvor der sker flest uheld med dræbte og tilskadekommende, og så kører vi også på de veje, hvor borgerne føler sig utrygge, fordi hastighederne er for høje, siger han om de landsdækkende målrettede kontroller.

Borgertip spiller ind

Ugens hastighedskontrol handler ikke om at lange bøder ud, lyder det fra Christian Berthelsen. I stedet håber man på en præventiv effekt ved at melde kontrollerne ud på forhånd, siger han.

- Det handler for det første om at få nedbragt antallet af dræbte og tilskadekommende i trafikken, men det handler også om, at vores borgere i Danmark er trygge ved at færdes i trafikken, siger politiassistenten om aktionen, som er koordineret med Sikker Trafiks kampagne 'Sænk farten - en lille smule betyder en hel del.'

De nævnte strækninger i faktaboksen er de farligste veje i hver politikreds målt ud fra antal dræbte og alvorligt tilskadekomne. Bilister på disse strækninger kan derfor forvente, at der bliver holdt ekstra øje med dem i denne uge.

Flere af de udvalgte strækninger er dog ikke kommet i fokus på baggrund af statistik over ulykker, men på grund af henvendelser fra borgerne.

- Det gør, at vi får øjnene op for nogle nye strækninger, der måske kan være et problem, siger Christian Berthelsen.

Han oplyser, at politiets fotovogn ved motorvejen inden Storebæltsbroen nær Korsør i dag blitzede knap 140 bilister på blot to timer, mens den største fartsynder kørte 153 km/t på strækningen, hvor man højst må køre 110 km/t.

(© DR Nyheder)
Facebook
Twitter