Farvel til TV-byen

De kendte bogstaver er blevet taget ned - i dag blev TV-byen klædt af til sit nye liv som bolig- og erhvervsejendom.

DR har taget de gamle bogstaver ned fra toppen af Kontorhuset i TV-byen. Nu skal bygningen bruges til blandt andet boliger og hospital. (Foto: Foto: DR arkiv.)

I dag var en æra slut. De røde, lysende bogstaver på toppen af TV-byen er blevet taget ned.

Langt de fleste af medarbejderne er flyttet fra siloen, eller Kontorhuset, som er den officielle betegnelse for administrationsbygningen i Gyngemosen. Men stadig er der dog enkelte funktioner i live i det gamle DR-hovedsæde. Blandt andet ligger en del af dramaproduktionen endnu i TV-byen.

Radiohuset var for lille

Da Danmarks Radio - eller rettelig Statsradiofonien - begyndte de første organiserede fjernsynsudsendelser, viste rammerne på Rosenørns Allé 22 på Frederiksberg sig snart at være for små. Der var brug for større lokaler end dem Radiohuset kunne byde på, og stedet blev Søborg, nærmere bestemt Mørkhøjvej 500.

På trods af de snævre rammer i Radiohuset, var der dog stadig fast tv-produktion i Radiohuset helt frem til den 15. oktober 1983, hvor TV-Avisen flyttede til TV-byen.

Nu er det hele næsten forladt - og i dag måtte bogstaverne på toppen af Vilhelm Lauritzens bygning fra midten af tresserne også læse skriften på væggen og sige farvel.

Sjælsø-gruppen har købt bygningerne af DR, og nu skal den gamle tv-by fungere som boliger og erhvervsejendom. Også privathospitalet Hamlet får til huse i "TV-byen, 2860 Søborg".

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk