Fastfrosset kutter river sig fri af Aggersundbroen efter et ryk i roret

Fiskekutteren Karen Margrethe drev ind i siden på Aggersundbroen. Så tog skipper John Sund affære.

Karen Margrethe er drevet ind i siden på Aggersundbroen. (Foto: DR Nord)

Fiskekutteren Karen Margrethe satte sig her til morgen fast i isen i Limfjorden og er efterfølgende drevet ind i Aggersundbroen.

Slæbebåd er kommet frem for at bugsere kutteren fri af broen. Men skipperen John Sund fik selv båden til at gå fri af isen og broen, fortæller brovagt ved Aggersundbroen, Kristian Jakobsen:

- Det gik helt smertefrit, den gik fri af egen hjælp, da skipperen rykkede lidt i roret. Så de er sejlet af sted, siger brovagten til DR Nyheder.

Aggersundbroen er ikke blevet beskadiget, men har været lukket for trafik i begge retninger. Trafikken skulle have været lukket igen, mens kutteren skulle være slæbt fri.

John Sund og Karen Margrethe er sammen med de to besætningsmedlemmer på vej videre. Skipperen fortæller, at de pludseligt sad fast i isen i Limfjorden:

- Vi var oppe omkring Vrå, og der var grødis rundt om båden, der samlede sig omkring os, og så sad båden fast, siger John Sund til DR Nordjylland.

Han forklarer videre, at han mener, at han ville have været i stand til at sejle båden fri af isen, hvis han kunne have fået hjælp af en anden båd, men at Forsvarets Operationscenter vurderede, at det var for farligt og evakuerede ham og de to andre besætningsmedlemmer med helikopter.

- Det er noget af det værste, jeg har prøvet. Det kunne jeg godt have undværet, siger den tydeligt påvirkede skipper om at se kutteren Karen Margrethe være stødt på broen.

Han forventer, at han sejle båden derfra, når slæbebåden har slæbt den fri. Båden har ikke fået store skader efter kollisionen, kun masten er knækket, fortæller skipperen.

Trafikken kører igen

Omkring klokken 12 fik bilister igen lov til at krydse broen, mens man ventede på slæbebåden. Brolukningen gav store køer af biler, der ventede på at få lov til at passere. Ena Steffensen holdt varmen i sin Seat ved broen i omkring en time, indtil hun fik til at krydse den.

- Jeg er på vej til Fjerritslev, jeg har et hjemmeservice-firma, så der er nogen, der venter på at få gjort rent. Så det er bare kedeligt at sidde her, men så får jeg slappet af, siger Ena Steffensen til DR Nordjylland.

Hun kører over Aggersundbroen hver dag, for alternativet er at køre over Aalborg og krydse Limfjorden via tunnelen.

- Det har jeg overvejet flere gange, men nu bliver jeg her. Vejen over Aalborg er en omvej på 50 kilometer, så den er go' den bro, siger Ena Steffensen.