Fatima får lettere Muhammed i job

Stor succes med indvandrer-ansatte på jobcentre. Socialrådgivere med indvandrerbaggrund er bedre til at skaffe andre indvandrere i job.

Stor succes med indvandrer-ansatte på jobcentre. Socialrådgivere med indvandrerbaggrund er bedre til at skaffe andre indvandrere i job. (Foto: DR © DR)

Stor succes med indvandrer-ansatte på jobcentre. Når arbejdsløse Muhammed sidder foran socialrådgiver Fatima, får han sværere ved at bruge religiøse undskyldninger til at afvise et job. Det skriver Avisen.dk.

For en muslimsk socialrådgiver hopper ikke på, at Muhammed ikke kan håndtere svinekød i et supermarked på grund af sin religion.

Blandt andet derfor er socialrådgivere med indvandrerbaggrund bedre til at skaffe andre indvandrere i job, viser erfaringer fra to jobcentre.

- Vi har faktisk arbejdsløse indvandrere, der synes vores udenlandske socialrådgivere er hårde. Men det betyder, at flere indvandrere kommer i arbejde, siger Bünyamin Simsek leder af Jobcenter Århus-Centrum til Avisen.dk.

Siden han blev chef, har han ansat flere indvandrere som socialrådgivere.

De seneste tre år har Odense Jobcenter også ansat flere indvandrere for derved at få flere arbejdsløse ikke-vestlige udlændinge i job. Og det er lykkedes.

På tre år er antallet af indvandrere på kontanthjælp i Odense Kommune faldet fra 3.100 til 2.500 det vil sige et fald på 20 procent.

- Vores ikke-vestlige ansatte har ikke samme berøringsangst over for arbejdsløse indvandrere. De har nemmere ved at sige: 'Kan du tage et mindre tørklæde på, så du kan arbejde ved maskiner', siger Birgitte Vinsten, der er integrationschef for Odense Jobcenter.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter