FCK-fans har fjernet racistpropaganda

Islam-fjendtlig agitation i fodboldklubben FCKs navn har fået medlemmer af FCKs fanklub til at slå kontra. De vil ikke se sig selv og klubben misbrugt af racister.

FCK-fans reagerer meget konkret på at deres klubs navn misbruges - de er gået ud og har fjernet klistermærkerne. (© DR)

Islam-fjendtlig agitation i fodboldklubben FCKs navn har fået medlemmer af FCKs fanklub til at gå slå kontra.

Har renset gaderne

Medlemmer af fanklubben har været på gaden for at fjerne klistermærkerne, der bærer FCKs logo, teksten "FCK-fans mod muslimer" og den mest udfordrende af de tegninger, som Jyllands-Posten offentliggjorde sidste år.

Også FCKs direktør, Flemming Østergaard er rystet. Han understreger, at folkene bag klistermærkerne ikke er at betragte som FCK-fans.

Fordømmer

- Hvis man har nogle holdninger, så bør man stå frem. Men hvem som helst kan jo trykke den slags her. Og hvis man ønsker ballade, så kan man jo være så dum at klistre så noget op. Vi er bare kede af, at vores logo er kommet med. Og vi både beklager og fordømmer det, siger Flemming Østergård til DR, Københavns radio.

Reaktionerne blandt den del af FCKs fanklub, der benytter klubbens debatforum på nettet, er overordentlig klare og skarpe. Trods forskellige vurderinger af klistermærkerne er der en entydig afvisning af at blande klubben ind i en racistisk og politisk agitation.

En person er foreløbig identificeret som ansvarlig for de racistiske mærkater. Personen har forbindelse til det ekstremistiske højre, der optræder i Dansk Front, og er kendt for at have nynazistiske sympatier.

Facebook
Twitter