FDM: Synligt politi virker bedst

Mere synligt politi i trafikken er det bedste middel mod mindre trafikforseelser. Det siger FDM, efter regeringen og Dansk Folkepartis udmelding om, at straffen skal op.

Det kan få skæbnesvangre konsekvenser at glemme selen eller tale i mobiltelefon bag rattet. FDM mener, at mere synligt politi er det bedste middel mod forseelserne (arkivfoto).

Højere bøder kan ikke alene få bilisterne til at tage selen på og stoppe snakken i mobiltelefonen. Sådan lyder det fra bilejernes organisation FDM, efter det er kommet frem, at regeringen og Dansk Folkeparti vil hæve bødetaksterne for mindre trafikforseelser til det dobbelte.

- Det, der virker allerbedst, er at borgerne ser, at politiet er ude i trafikken, og at de holder øje med, hvordan vi opfører os, siger FDM's direktør, Thomas Møller Thomsen, til DR Nyheder.

Flere trafikdrab de seneste år

Hos FDM er man dog ikke afvisende over for forslaget om at hæve bødetaksterne for at køre uden sele, tale i håndholdt mobiltelefon og andre ulovligheder.

- Straf skal der i nogle tilfælde til, men det kan aldrig stå alene. Det skal også følges op med information og holdningsbearbejdelse, siger Thomas Møller Thomsen.

Resultaterne af de oplysningskampagner, som FDM allerede selv har lavet, kan dog være svære at få øje på. Gennem de seneste år er der sket en stigning i antallet af tilskadekomne og dræbte i trafikken, og ifølge Rådet for større Færdselssikkerhed er mobiltelefoni under kørsel direkte eller indirekte skyld i op mod en tredjedel af alle færdselsulykker.