Fedt ødelægger mænds sædkvalitet

For mange mættede fedtsyrer i kosten ødelægger unge mænds sædkvalitet.

For mange mættede fedtsyrer i kosten ødelægger unge mænds sædkvalitet.

For meget mættet fedt i kosten ødelægger unge mænds sædkvalitet.

Det viser en ny undersøgelse, som en gruppe forskere fra Rigshospitalet netop har publiceret. Her blev 701 unge mænd spurgt til deres kost i tre måneder, og konklusionen er klar, fortæller lederen af forskerne, professor Tina Kold Jensen fra Rigshospitalets afdeling for vækst og reproduktion.

- Vi delte mændene op i forhold til, hvor meget mættet fedt de havde indtaget. Når vi kiggede på den fjerdedel der indtog mest mættet fedt, havde de en sædkvalitet, der var 33 procent dårligere i forhold til dem, som indtog mindst fedt, siger hun DR Nyheder.

Overraskende resultat

Undersøgelsen er kommet til verden med et detaljeret spørgeskema. Her blev de 701 unge mænd, der alle var omkring 20 år, spurgt til deres kost gennem tre måneder.

Ud fra det beregnede forskerne, hvor meget af kosten, som indeholdt mættede fedtsyrer. Og resultatet kom bag på Tina Kold Jensen.

- Jeg var overrasket. Jeg havde ikke troet, at det betød så meget. Det er svært at sige, om det et mættet fedt, eller det er hele den livsstil, der er forbundet med mættede fedtsyrer og sidde mere stille, siger hun.

Facebook
Twitter