Fejlagtige GPS-signaler førte til politiaktion på Fyn

Den efterlyste Volvo har slet ikke befundet sig i byen Espe, oplyser politiet.

Politiet var massivt tilstede i den lille fynske by Espe i slutningen af september, hvor store dele af Danmark blev lukket ned, fordi politiet jagtede en volvo med flere personer i. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

I forbindelse med den store menneskejagt i slutningen af september blev der foretaget en politiaktion i landsbyen Espe på Fyn.

Aktionen fandt sted, fordi politiet havde fået oplysninger om, at den efterlyste sorte volvo havde befundet sig i byen.

Men det viser sig at være fejlagtige oplysninger, der er givet på grund af en fejl på bilens antenne, der har påvirket bilens gps-udstyr. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Det ligger således nu fast, at køretøjet ikke har befundet sig i Espe, skriver politiet.

Under den store politiaktion den 28. og 29. september blev store dele af landet lukket ned. Både motorveje, broer og færgeafgange blev spærret i flere timer. Baggrunden for det høje alarmberedskab var PET's frygt for angreb mod specifikke personer i Danmark.

Politiet troede i begyndelsen, at tre personer i den sorte Volvo kunne have forbindelse til sagen om trusler på livet. Men senere blev bilen fundet på sjælland, og politiet oplyste, at personerne i Volvoen intet havde at gøre med truslerne.

Sagen vedrørende personerne i Volvoen er stadig under efterforskning i forhold til involvering i økonomisk kriminalitet, oplyser Københavns Politi.

Først i tirsdags, 30. oktober, fortalte Politiets Efterretningstjeneste (PET), hvad det var for en trussel, der førte til, at politiet lukkede en stor del af Danmark ned.

Den 30. oktober oplyste PET, at årsagen til den store politikaktion var, at Irans efterretningstjeneste har planer om et attentat mod enkeltpersoner i Danmark. PET's chef, Finn Borch Andersen, understregede på pressemødet, at truslen ikke er ovre.