Fem afrikanske atleter forsvundet i Aarhus

Østjyllands Politi efterlyser dem, efter de har forladt deres hotelværelse torsdag.

Fem eritreanske atleter er forsvundet i Aarhus i forbindelse med VM Cross 2019, der afvikles henover weekenden. Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Vi vil gerne i kontakt med dem, for at finde ud af, hvad der er sket, siger politikomissær hos Østjyllands Politi Michael Kjeldgaard til DR.

Politiet modtog anmeldelsen torsdag eftermiddag fra Dansk Atletikforbund. De fem atleter har forladt deres hotelværelser.

De er her i forbindelse med et løbearrangement der afholdes i Aarhus over weekenden, og alle løberne har visum så længe arrangementet varer og opholder sig altså lovligt i Danmark.

- Vi prøver at finde ud af, hvor de er henne. Om de bare er taget ud for at se på Aarhus, eller om de i virkeligheden forsøger at søge asyl eller komme et andet sted hen, siger Michael Kjeldgaard, der også understreger, de befinder sig lovligt i landet.

Ikke efterlyste

Eritrea stiller op med 16 løbere til VM Cross 2019, og der er en yngre og en ældre gruppe. De fem forsvundne er fra den yngre gruppe. De har ikke deres pas med sig, da de er i delegationens besiddelse, oplyser politiet.

Hvis man ser de fem atleter, må man gerne kontakte politiet på 114.

- De er ikke efterlyst af politiet på nogen måde, vi ønsker bare at komme i kontakt med dem, siger politikomissæren.

Facebook
Twitter