Fem alvorligt syge børn bragt til Rigshospitalet efter svampeforgiftning

12 forgiftede personer er fra samme familie og bor på flygtningecenter i Haslev.

De forgiftede børn er fra samme familie og bor på samme center i Haslev. (© (c) DR)

Flere forskellige hospitaler har modtaget svampeforgiftede børn fra samme familie, efter at politiet og ambulancer i formiddag blev kaldt ud til et flygtningecenter i Haslev på Sydsjælland.

Der er tale om en familie på 12 personer, og flere fra familien har ved indbringelsen til hospitalet vist svære forgiftningssymptomer, skriver politiet.

Rigshospitalet oplyser, at fem 'alvorligt' syge børn er blevet bragt til behandling.

Hospitalet kan endnu ikke sige noget nærmere om børnenes præcise tilstand, oplyser informationschef Marianne Uldall til DR Nyheder.

Børnene er alle fra samme familie og bor på et flygtningecenter i Haslev, som kommunen har indrettet efter at have købt et tidligere lærerseminarium.

Det er på denne adresse, at politiet rykkede ud, da de blev alarmeret i formiddags, oplyser politiet indsatsleder på stedet.

Flygtningecentret huser mere end 100 flygtninge mestendels fra Eritrea og Syrien.

Livsfarlig svampeforgiftning

Ifølge Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi er teorien lige nu, at forgiftningen skyldes indtagelse af indsamlede svampe, der har været brugt i madlavning.

- Hændelsesforløbet er imidlertid stadig ikke klarlagt med sikkerhed, skriver politiet.

I forbindelse med sagen er Giftlinjen på Bispebjerg Hospital blevet kontaktet. Overlæge Niels Ebbehøj sagde tidligere i dag, at der er en del børn, både små og ældre, der er indlagt på mindst fire forskellige sygehuse på Sjælland.

- Nogle af dem har symptomer, der er forenelige med, at de har spist grøn eller hvid fluesvamp. Der er nogle børn, der har tegn på leverskader, sagde Niels Ebbehøj.

Overlægen forklarede, at en hel grøn fluesvamp er en dødelig dosis for en voksen, og at børn er mere følsomme over for svampe.

- Et bid kan være nok til, at man får symptomer. De første tegn er opkast og diarré. Efterfølgende kan der via målinger ses, om der er tegn på leverskader.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har assisteret i sagen, og forventeligt afholder pressemøde klokken 18 i dag ved Næstved Politigård.

Ved du noget om sagen? Kontakt os på mail 1212@dr.dk.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk