Fem LTF-medlemmer varetægtsfængslet for skud mod politibil

Tre 19-årige og en 21-årig sigtes for at have skudt mod politiet. En femte gerningsmand er på fri fod.

Fem Loyal to Familia-medlemmer er blevet varetægtsfængslet - det ene dog in absentia. (Foto: Scanpix danmark stf © Scanpix)

Fem medlemmer af banden Loyal To Familia er fredag blevet varetægtsfængslet til 19. januar for at have skudt mod en civil politibil i Mjølnerparken.

Den ene er blevet varetægtsfængslet in absentia.

De resterende blev anholdt torsdag.

- Vi har efterforsket ret massivt siden episoden og har i dag foretaget anholdelse af fire personer. Og så søger vi også efter en femte, sagde politiinspektør Torben Svarrer.

To af mændene - der begge er 19 år - sidder allerede varetægtsfængslet for andre sigtelser. De to andre mænd er en 19-årig og en 21-årig. De har alle tilknytning til bandemiljøet.

Den ene 19-årige og den 21-årige har også været anholdt i sagen i oktober, men de blev løsladt igen, efter at deres anholdelse var blevet opretholdt i tre døgn.

18-årig løsladt igen

Dengang var en 18-årig også anholdt, men blev løsladt igen.

Mændene er sigtet for drabsforsøg, da de ifølge politiet fejlagtigt troede, at det var personer fra en modsat bandegruppering i den civile politibil.

Skudepisoden skete 29. september klokken 18.59 i Mjølnerparken, da den civile politibil fulgte efter en scooter med to unge mænd.

Scooteren standsede ifølge politiet kortvarigt op, og mændene affyrede skud mod politibilen. Herefter forsvandt de fra området.

Bilen blev ramt fem gange

Ingen af betjentene i bilen blev ramt af skud, men bilen blev ramt fem gange.

Skudepisoden er bare en af mange, som har været i den københavnske bandekonflikt i efteråret.

Siden starten af november har der ikke været skyderier i bandekonflikten.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk