Fem mio. kr. til at bekæmpe store børns ludomani

Stadigt flere meget unge udvikler behandlingskrævende ludomani i forlængelse af pengespil primært via internettet.

(© DR)

Flere og flere unge kaster sig over pengespil via nettet og risikerer at ende som ludomaner.

Den nemme anonyme adgang til nettet, hvor fristende formuer og adrenalinkick ved store indsatser kun er et par klik væk, bringer mange unge i farezonen.

Det er baggrunden for, at indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) for første gang uddeler fem millioner kroner til at forebygge ludomani blandt børn og unge på 6.-10. klassetrin.

Hidtil er de offentlige bevillinger kun gået til at behandle ludomani.

Fem mio. kr. til tre steder

Pengene skal ruste de unges forældre og lærere til at rådgive om spil, især på nettet.

De fem millioner er fordelt på tre behandlingssteder. Pengene skal blandt andet bruges til at udvikle et undervisningssite og undervisningsmateriale, der kan hjælpe forældre og lærere til at rådgive de unge om spil.

- Det er vigtigt, vi sætter ind med forebyggelse over for ludomani, der hvor problemet starter i folkeskolens ældste klassetrin, siger Bertel Haarder.

Han håber, forældre og lærere vil bruge de nye materialer til at drøfte problemet med de unge og på den måde forebygge ludomani.

De fem millioner kr. er afsat på finansloven for 2011 i forbindelse med en ny spilleafgiftslov.

Puljen er til børn og unge

De tre modtagere er Center for Ludomani med 3,3 millioner kroner, Dansk Kompetencecenter for Ludomani med en million kroner samt Frederiksbergcenteret med 700.000 kroner.

I efteråret nedsatte Indenrigs- og Sundhedsministeriet en arbejdsgruppe for at prioritere målgrupper og udækkede forebyggelsesbehov, så ministeriet har et godt grundlag for at udmønte en pulje til forebyggelse.

Arbejdsgruppen har udarbejdet en rapport om forebyggelse af ludomani i Danmark. Det er på den baggrund, ministeriet har oprettet en pulje til forebyggelse af ludomani blandt børn og unge.

/ritzau/

Facebook
Twitter