Fem råd: Det gør du, hvis du ikke kom ind på studiet

Studievalg København giver fem gode råd til de ansøgere, der ikke kom ind på studiet i denne om gang

Der er masser man kan gøre, selvom brevet fra drømmestudiet indeholder et afslag, forklarer Studievalg København

Brevet er åbnet og beskeden er nedslående: Du kom ikke ind på drømmestudiet i år. Og hvad gør man så? Vi har fået centerleder på Studievalg København, Torben Theilgaard, til at komme med fem gode råd til dem, der står uden uddannelse.

1. Tjek ledige pladser

Se, hvor der er andre ledige studiepladser. Det er dog vigtigt, at du søger en uddannelse, der interesserer dig og ikke en, som du dropper ud af efter kort tid. Men måske findes studieretningen på et andet universitet.

2. Få styr på, hvorfor du ikke blev optaget

Du skal undersøge, om det i det hele taget er realistisk at søge ind igen næste år. Her er det vigtigt at have noget realisme - har man ikke gennemsnittet, så lad være med at søge ind på Kvote 1 igen.

3. Kvalificer dig

Det er dog ikke urealistisk at komme ind via Kvote 2. Men det kræver, at man arbejder målrettet og hårdt op til optagelsen i 2015 - forbered dig og sæt dig ind i, hvilke krav der er til Kvote 2 på den uddannelse, du vil ind på.

På de enkelte uddannelsers hjemmeside kan du se, hvilke Kvote 2-kravene der er. Vær opmærksom på, at det ikke er garanti for optagelse at søge ind via Kvote 2. Men ved at gennemarbejde ansøgningen og velresearche kravene er chancen større.

4. Søg flere drømmeuddannelser

Det er ikke kun ental, der tæller. Man bør lægge sine æg i flere reder. Sørg for at have flere drømme om, hvad du vil uddanne dig til - eller hvordan du kan blive det, du ønsker. Måske findes der en anden vej dertil.

På den måde vil du også blive glad, uanset hvilken uddannelse du så kommer ind på næste år.

5. Søg vejledning i god tid

Hvis du har brug for hjælp til at søge uddannelse, så søg hjælp i god tid.

Alt for mange kommer først i marts og pludselig er der ikke tid til at opkvalificere sig - og det kan være svært at overveje de alternative uddannelsesmuligheder uden tid til at tænke sig om.

Artiklen blev bragt første gang den 30. juli 2013 i forbindelse med studieoptag sidste år.

Facebook
Twitter