Feminist lukker blog efter trusler

Kvinden bag Facebook-siden ”En Feminists Bekendelser” har set sig nødsaget til at stoppe siden efter at have modtaget trusler.

Sarah Elizabeth Daley har forgæves forsøgt at anmelde flere brugere til Facebook efter at have modtaget flere trusler på det sociale medie. (Foto: © DADO RUVIC, Scanpix)

Facebook-siden 'En Feminists Bekendelser' er ifølge sidens indehaver blevet bombarderet med chikane og trusler i de seneste dage.

- Jeg har oplevet meget shit, men aldrig i samme kaliber som dette, forklarer Sarah Elizabeth Daley, der står bag 'En Feminists Bekendelser', som har mere end 5500 følgere.

- Jeg har måttet blokere og slette omkring 200 mænd fra min side, som skriver hadske beskeder til mig, fortæller hun.

Vrede over video

Feministen er havnet i modvind, fordi hun på sin Facebook-side 'En feminists bekendelser' opfordrede sine følgere til at anmelde en anden persons Facebook-profil til Facebook.

Det gjorde hun med et meget kritisk indlæg, hvor hun blandt andet kaldte den anden Facebook-bruger for sexistisk, racistisk og en modbydelig mand.

Det fik den pågældende mand til at opfordre sine følgere til at skrive grove kommentarer til Sarah Elizabeth Daley som reaktion på indlægget.

Og det gjorde de, hvilket førte til, at Sarah Elizabeth Daley den efterfølgende dag delte en video, hvor hun oplistede de trusler og den chikane, hun havde modtaget efter sit første indlæg.

Efterfølgende gik videoen sin gang på de sociale medier og har altså udløst ny chikane mod Sarah Elizabeth Daley, forklarer hun.

Sarah Elizabeth Daley fortæller, at hun har modtaget alle mulige negative kommentarer, der spænder fra jokes om hendes seksualitet til voldtægtstrusler.

Demokratisk problem

Ifølge Dansk Kvindesamfund er det et generelt problem, at kvinder, der udtaler sig om kønspolitiske spørgsmål på de sociale medier, bliver chikaneret med truende kommentarer og beskeder.

- Hver dag er der kvinder, der trues til tavshed på Facebook, siger Ulla Tornemand, som er styrelsesmedlem i Dansk Kvindesamfund, om chikanen, som hun beskriver som 'hatespeech'.

- Det er et kæmpe demokratisk problem, da disse kvinder bliver angste. De ved ikke, om truslerne er reelle, og derfor afholder de sig fra at deltage i den offentlige debat.

Sarah Elizabeth Daley har anmeldt chikanen til Facebook, men uden held.

Dansk Kvindesamfund har før kritiseret Facebook for ikke at gøre nok for at beskytte brugere mod sexistiske chikane.

- Facebook har adskillige gange lovet at tage lige præcis dette alvorligt, at slå hårdt ned på den slags kønnede trusler, chikane og overgreb, skriver organisationen på Facebook i forbindelse med sagen.

OBS: Artiklen er rettet til efterfølgende med en præcisering af, hvad der førte til lukning af Facebook-siden.