Field's-sag: Skudramt er endt i kørestol

En af de involverede i skyderiet i Field's sidste år er blevet lam, efter han blev skudt i ryggen.

Shopping centret Field's på Amager. (Foto: Carl Redhead © Scanpix)

En af de tiltalte i skudsagen fra Field's sidste år ventede på sin ven, som var på krykker, og derfor blev han og vennen på krykker ramt af skud i henholdsvis armen og i ryggen.

Det kommer mandag frem i Københavns Byret, hvor ni personer er tiltalt for forsøg på manddrab, efter at der 18. marts 2015 fandt en skududveksling sted mellem to grupperinger i storcentret Field's på Amager.

- Da vi kommer til nødudgangen, hører jeg et højt brag bagfra. Jeg bliver nærmest kastet ind mod døren og smider krykkerne. Kan mærke, at der er sket noget, fortæller den tiltalte, som blev ramt i ryggen og i dag sidder i kørestol på grund af episoden.

Kammeraten tilslutter sig forklaringen.

- Han (Tiltalte på krykker, red.) kaster sine krykker. To-tre sekunder senere så bliver jeg ramt i armen. Jeg tænker ikke over det. Lidt senere bliver der skudt igen. Jeg fandt først ud af under grundlovsforhøret, at der blev skudt tilbage. Jeg troede, det var dem, der afgav flere skud.

En person fra deres gruppe har erkendt, at det var ham, der afgav fem skud, og en fra den anden gruppe har erkendt, at det var ham, der skød de to personer.

Motivet for konflikten er formodentlig en skudepisode, som fandt sted en uge tidligere.

/ritzau/