Filminstruktør: Omar El-Hussein var nøje udvalgt

Manyar Parwani er i gang med at researche til en film om terroristen Omar El-Hussein. Det har bragt ham tæt på det islamistiske miljø i Danmark, givet ham dødstrusler på halsen, men også overbevist filminstruktøren om, at El-Hussein blev rekrutteret efter grundige overvejelser.

To mennesker mistede livet i terrorangrebet d. 14. februar sidste år. Siden er det blevet diskuteret, hvad der drev den 22-årige gerningsmand, Omar El-Hussein. Instruktør Manyar Parwani har siden i sommer lavet research i det islamistiske miljø, som Omar El-Hussein færdedes i. Og han afviser, at terroristen var tilfældigt rekrutteret:

- Det er det, der skræmmer mig mest. Jeg troede, de var nogle amatører, som bare valgte tilfældige personer, og så sendte dem afsted. Men de er meget grundige. Man skulle næsten tro, de havde professionelle psykologer siddende, der ved en enkelt samtale eller to kunne give de her drenge en diagnose og sige, “okay ham der, tag ham”, fortæller instruktøren i aftenens Deadline.

- Jeg har ikke mødt en eneste fra miljøet, som har virket rask.

De gik specifikt efter Omar, fordi han passede på en bestemt profil?

-Ja, Omar var sårbar, han var aggressiv, han manglede at være noget. Hele hans liv prøvede han at søge anerkendelse.

Manyar Parwani fortalte for et par dage siden på sin facebook-profil, at han var blevet forsøgt truet med pistol til at opgive sin film. Han mener, at de unge mænd var sendt i byen af det samme miljø, som rekrutterer folk som Omar El-Hussein:

- Ja, jeg er er helt sikker på, at de mennesker som hjernevasker og misbruger den her ødelagte ungdom, det er dem, der sender de her drenge ud. Det er de rigtige radikale.

Se et klip fra interviewet med Manyar Parwani i videoen herover.

Facebook
Twitter