Filminstruktør var lørdagens første offer i København

Det var en 55-årig filminstruktør, som lørdag døde af skud til et arrangement i kulturhuset Krudttønden, ifølge DR's oplysninger.

Det var filminstruktør Finn Nørgaard, der lørdag døde, da en person angreb kulturhuset Krudttønden på Østerbro. (© Linkedin)

Ifølge DR's oplysninger er det den 55-årige Finn Nørgaard, som lørdag blev dræbt til et arrangement i kulturhuset Krudttønden på Østerbro.

Finn Nørgaard instruerede dokumentarfilm. Han deltog i arrangement på kulturhuset, da en person skød med et automatvåben ind i rummet.

Finn Nørgaard blev konstateret død lørdag. Tre betjente på stedet blev såret.

Et af to ofre

Senere blev en anden mand skudt ved synagogen i Krystalgade i det indre København. Her var der tale om den 37-årig Dan Uzan, som stod vagt og kontrollerede alle de mennesker, der ville ind til aftenens arrangement med cirka 80 mennesker.

På grund af skyderiet tidligere på dagen var der flere betjente til stede ved synagogen, men det var altså ikke nok til at forhindre drabet på manden. To betjente blev såret under angrebet.

Tidlig søndag morgen skød og dræbte politiet en mand i Københavns nordvestkvarter. Politiet antager ind til videre, at manden stod bag begge drab i København.