Finanskrisen redder ældreplejen

Antallet af jobansøgere til job i ældresektoren er steget markant. Kommunerne mener finanskrisen er årsagen.

Antallet af jobansøgere til job i ældresektoren er steget markant. Kommunerne mener finanskrisen er årsagen.

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Heller ikke den allestedsnærværende finanskrise.

Ifølge en rundringning, som Berlingske Tidende har foretaget til de fire største kommuner i Danmark, er antallet af ansøgere til jobs i ældresektoren således vokset drastisk under finanskrisen.

Større interesse fra ufaglærte

Og det er ikke tilfældigt, mener kommunerne.

-Efter at den økonomiske krise har sat ind, har vi oplevet en markant større interesse fra ufaglærte, og folk som tidligere har været tilknyttet vikarbureauer, forklarer ældrechef i Aalborg Kommune, Kristian Cronwald.

I sit 'stille sind' er han derfor glad for, at det private arbejdsmarked i krise.

-For så får vi lettere adgang til de ressourcer, vi har behov for, begrunder han.

Til gavn for de ældre

I Odense siger plejeboligchef, Gitte Søndergaard, at hun ikke er i tvivl om, at finanskrisen har en gavnlig effekt for de ældre, fordi arbejdsgiverne nu kan tillade sig, at være langt mere kritiske i forhold til, hvem de ansætter.

-Hvor vi tidligere havde svært ved at besætte stillinger, så modtager vi nu typisk 20-30 ansøgninger per jobopslag, uddyber hun.

Markant fald i ubesatte stillinger

Samme udmelding kommer fra Personalechef i afdelingen for sundhed og omsorg i Århus Kommune, Knud Østergård.

Ifølge ham havde Århus før finanskrisen 117 ubesattte social- og sundhedshjælperstillinger, mens det i dag er 25.

I København har det ikke været muligt at få en samlet opgørelse fra kommunens mange plejetilbud, men Hans Jølver Larsen, som er forstander på Sølund, der er byens største ældreinstitution med 425 ansatte, er ikke i tvivl: Finanskrisen har også i hovedstaden gjort det meget lettere at skaffe kvalificeret plejepersonale.

Rekrutteringsproblemer løst

Dermed tegner der sig et billede af, at rekrutteringsproblemerne i ældreplejen foreløbig er løst, hvilket glæder formanden for Kommunernes Landsforening, Erik Fabrin (V).

-Men det skal ikke få os til at afblæse fremtidige initiativer. Demografien viser nemlig, at vi på længere sigt får brug for flere social- og sundhedshjælpere, advarer ham.

Derfor er det ifølge Erik Fabrin vigtigt at få dem, som mister deres arbejde i mere usikre erhverv omskolet til ældresektoren. Og så sikre, at de bliver der, fastslår han.

Overkommelig opgave

Skal man tro KL-formanden, bør det være en overkommelig opgave at holde på personalet.

Arbejdet på et på et plejehjem, er nemlig ikke så ringe endda, mener han. ´

-Jeg tror mange i dag, føler sig tiltrukket af den type jobs, fordi de gennem de buldrende 90'ere og frem til krisen har savnet et element af menneskelighed i deres arbejde. Og det er jo netop noget af det, som adskiller den her type jobs fra at arbejde i det private.

I den offentlige sektor, hvad enten det er som Social- og sundhedshjælper, sygeplejerske, pædagog eller lærer, så er der masser af menneskelige relationer, og det tror jeg rigtig mange har fået øjnene op for, vurderer han.

FacebookTwitter