Find badetøjet frem: Nu kommer hedebølgen  

De kommende dage byder på sol og sommer, når varm luft fra Sydeuropa strømmer ind over landet.

I løbet af de kommende dage vil temperaturerne nå op på den gode side af 25 grader - nogle steder helt op til 30 grader. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Den danske sommer har for alvor taget fat, og i løbet af de kommende dage bliver der god grund til at finde badetøj og solcreme frem.

Temperaturerne vil krybe op på den gode side af 25 grader i løbet af mandag, tirsdag og onsdag - nogle steder kan det nå helt op på 30 grader.

- Vi har et højtryk, der tager varmen nede fra Sydeuropa hen over hele kontinentet op mod os, siger Marianne Patzer, der er vagtchef hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Onsdag bliver den varmeste dag - særligt i de sydøstlige dele af landet, forklarer hun.

- Onsdag kan temperaturerne nå op til 30 grader - for eksempel på Lolland-Falster, siger Marianne Patzer.

Sommeren er for alvor kommet til Danmark, og i løbet af de kommende dage skal solcremen tages i brug. (Foto: Kristoffer Juel Poulsen © Scanpix)

Lidt køligere fra torsdag

Den kraftige varme aftager dog en smule senere på ugen.

- Sent onsdag kommer der en meget svag koldfront ind fra vestkysten, som fortsætter hen over landet natten til torsdag. Så torsdag skifter det lidt, og vi får temperaturer på 17-22 grader. Og så begynder det lige så stille at stige igen, når vi når weekenden.

Det ser tørt ud det meste af ugen, forklarer vagtchefen. I weekenden kan der dog begynde at komme svage fronter med regn nogle steder i landet.

- Hen over de næste 14 dage ser det ud til, at vi får temperaturer på mellem 20 og 25 grader og en lille smule regn af og til, siger Marianne Patzer, vagtchef hos DMI.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter