Find hjælpen til hjemmet på nettet

Før satte vi et opslag op i Brugsen, når vi havde brug for en havemand eller hundelufter. Nu finder folk hinanden på den nye hjemmeside "Den Lille Tjeneste.dk".

Igennem sne og slud på cykel (© Colourbox)

Jens Casupei har eget firma og en lille datter på to år. Han har også en lille båd.

- Jeg har i perioder meget travlt, og i år havde jeg ikke selv tid til at gøre båden vinterklar, fortæller Jens Casupei.

Han overvejede at spørge efter hjælp på havnen, men da ingen af de andre både var gjort i stand, opgav han den idé.

- Så fortalte en kammerat om "Den Lille Tjeneste.dk", og dér fandt jeg en hjælper, en ung studerende som oven i købet selv havde sejlet og havde forstand på tingene.

Sætter selv prisen

Jens Casupei fastsatte selv en pris for arbejdet.

- Jeg gav ham 500 kr for 3-4 timers arbejde, og det var både han og jeg tilfreds med.

Hjemmesiden blev etableret i Sverige for et år siden og er et hit, ikke mindst blandt de mange der har brug for hjælp til at samle IKEA-møbler hinsidan.

Herhjemme står tidligere advokat Rasmus Bjerrum bag "Den Lille Tjeneste.dk", og han ser den som led i en international tendens.

- Vi er en del af Collaborative Consumption-bevægelsen, som er opstået i USA i forbindelse med finanskrisen. Den går ud på, at man låner og bytter hos hinanden i stedet for at købe nyt. Hvis jeg f.eks. skal have boret et hul, ville jeg tidligere gå ud og købe en boremaskine, men med den nye bevægelse låner jeg en i stedet.

Hurtigt svar, hurtig hjælp

"Den Lille Tjeneste.dk" fungerer lidt som at sætte et opslag op hos købmanden, det går bare meget hurtigere.

- 95 procent af vores brugere får svar indenfor to timer, fortæller Rasmus Bjerrum.

Allan Hansen på 20 er en typisk hjælper, han er studerende og har et deltidsjob, men vil gerne tjene lidt mere i ny og næ.

- Jeg har f.eks. klargjort en cykel til vinteren - smurt den, rettet en skærm osv, fortæller Allan Hansen.

Hans første job gav et par hundrede kroner, Allan har nu tilmeldt sig en emailtjeneste, hvor han løbende får tilbudt forskellige opgaver fra hjemmesiden.

- Jeg synes, det er en fin ordning, og så tiltaler det mig, at ingen bliver snydt, og at der heller ikke er tale om sort arbejde, siger Allan.

Facebook
Twitter