Tema Årsdag for terror i København

Finn Nørgaard-pris til udsatte unge i boligområder

Foreningen Finn Nørgaard giver på etårsdagen for skudangrebene i København 50.000 kroner til Street Society.

Foreningen Finn Nørgaard har for første gang uddelt sin velgørenhedsrpris, der på et-årsdagen for skudattentaten i København gik til Street Society. Billedet er fra november, hvor den franske ambassade holdt et mindearrangement for Finn Nørgaard. Til højre ses Ole Mølgaard, formand for Foreningen Finn Nørgaard. (Foto: Simon Skipper © Scanpix)

På årsdagen for skudattentatet i København, hvor Finn Nørgaard og Dan Uzan blev dræbt, uddeler Foreningen Finn Nørgaard for første gang en velgørenhedspris.

Prisen uddeles til et projekt, som forsøger at bygge bro mellem forskellige etniciteter og samfundslag. I år går den til organisationen Street Society, som organiserer gadesport for unge i udsatte boligområder.

Årsdag for terror i København

Den 14. februar 2016 er det et år siden det værste terrorangreb på dansk jord i nyere tid. Ved et angreb i Krudttønden på Østerbro blev en civil mand dræbt og fire betjente såret. Senere på natten slog gerningsmanden til mod synagogen i Krystalgade, hvor en frivillig vagt blev dræbt og to betjente såret. Nogle timer senere blev gerningsmanden selv dræbt under en skudveksling med politiet.

Gå til tema

Med prisen følger 50.000 kroner, som organisationen skal bruge til at starte en ny sportsgren i seks forskellige boligområder.

- Sporten har en evne til at skabe positive relationer mellem børn og unge. Og Street Society inkluderer børn via idræt i en ikke-elitær form. Det er med stor taknemmelighed og beundring, at vi følger deres arbejde og med glæde, at vi tildeler dem Finn Nørgaard prisen 2016, siger formanden for foreningen, Ole Mølgaard.

Street Society arbejder med rollemodeller, som uddannes til instruktører og skal hjælpe børn og unge ind i foreningslivet.

Foreningen er blevet stiftet af Finn Nørgaards familie og hans nærmeste venner. Prisen bliver uddelt ved et arrangement i Landstingssalen på Christiansborg, hvor blandt andet statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Frankrigs ambassadør i Danmark, Francois Zimeray, deltager.

/ritzau/