Fire-årige Liam sprang over hegnet i sin børnehave: Krydsede stor vej og gik hjem

Familien har valgt at tage deres dreng ud af børnehaven, da de ikke længere føler sig trygge.

Fire-årige Liam kravlede over et hegn i sin børnehaven og gik hjem uden det blev opdaget af pædagogerne.

Halv ni tirsdag morgen stod fire-årige Liam pludselig foran sin mor hjemme i huset i Højby i det sydøstlige Odense på Fyn.

Han var ellers lige blevet afleveret i børnehave en halv time tidligere af sin far, og derfor undrede det hende, hvordan han pludselig kunne stå der.

Liam var selv gået hjem.

Efter en episode i børnehaven, hvor han var kommet op af skændes med en pige, var han blevet ked af det og valgte derfor at kravle over et 1,60 meter højt hegn og gå hjem.

En tur på omkring en kilometer, hvor en stor vej – Svendborgvej – skal krydses.

Det skriver fyens.dk og til DR Nyheder siger moren, Anya Brahtz, at hun blev rigtig forskrækket, da han pludselig stod foran hende.

- Jeg var straks ude at kigge i indkørslen for at se, om min mands bil var der. Han var blevet afleveret omkring tyve minutter i 8 og nu var den 8.33, så det kunne jeg slet ikke få det til at stemme.

- Han fortalte så, at han selv var gået hjem, da han var blevet ked af det og ikke følte, der var en voksen, han kunne tale med, fortæller hun.

-Har I styr på min dreng?

Efter at have talt med Liam om, at han ikke bare sådan må gå, ringede Anya Brahtz til sin mand og bagefter Børnehuset Skovløkken.

- Det var lederen, der tog telefonen, og jeg kunne ikke lade være med at spørge: Har I styr på, hvor min dreng er? Hun fortalte så, at der var en pædagog ude at lede efter ham, da en anden forælder havde set ham gå rundt alene.

- Der kunne jeg så fortælle, at han stod hjemme på vores adresse.

Men Anya Brahtz blev skuffet og chokeret over meldingen fra lederen, som ifølge hende sagde, at de jo hverken kunne låse børnene inde eller spænde dem fast, men at de selvfølgelig kunne beklage.

- Jeg følte, at ansvaret blev lagt over på os. Selvom det selvfølgelig ikke er i orden, at Liam stak af der fra, så havde jeg ikke min vildeste fantasi forestillet mig, at han ville gøre det.

- Og slet ikke uden, at der var nogen, der opdagede det.

Ulykkelig hændelse

Til fyens.dk siger Lotte Vesterholm, som er leder for Børneinstitutionen Højby - Hjallese, som Børnehuset Skovløkken er en del af, at de er ulykkelige over hændelsen.

- Intet berører os mere, end når et barn hopper over et hegn og færdes alene uden opsyn. Vi har beklaget over for forældrene og er frygtelig kede af situationen, som berører alle involverede dybt og uden tvivl kommer til at sætte nogle spor, siger hun.

Anya Brahtz og hendes mand har nu besluttet at tage Liam ud af børnehaven, da de ikke længere føler sig trygge ved at aflevere ham.

Der har været nogle episoder tidligere og meget udskiftning blandt pædagogerne, så det her var dråben.

- Jeg har ikke ro i maven over at skulle aflevere mit barn der. Hans lillebror på ti måneder skulle også være startet i vuggestuen hos dem, men det har vi også besluttet at droppe.

- Liam ved godt, at han gjort noget, han ikke måtte, men han har heller ikke lyst til at komme i børnehave igen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk