Fire danske og én færøsk restaurant får deres første Michelin-stjerne

Der er blevet uddelt Michelin-stjerner til danske restauranter i København, Aarhus, Fredericia, Dragsholm og en restaurant på Færøerne.

Restauranten 108, der også kaldes Nomas lillebror, åbnede i januar sidste år. Nu er de blevet belønnet med en Michelin-stjerne. (Foto: © Emil Hougaard, Scanpix)

Fire danske restauranter og en færøsk er for første gang blevet tildelt en Michelin-stjerne ved den igangværende uddeling i Stockholm. Hermed har 24 danske og en færøsk restaurant stjerner i spiseguiden.

Restaurant 108, der ligger på Strandgade i København og også går under navnet Nomas lillebror, får en Michelin-stjerne blot 13 måneder efter de åbnede. Tildelingen var ventet, da man vidste, at holdet bag restauranten var til stede i Stockholm.

Ligeledes var det ventet, at restauranten Dragsholm Slot i Hørve og Koks, der sender den første stjerne til Færøerne nogen sinde også ville få en stjerne. Derfor var det ikke nogen overraskelse, at de begge blev kaldt op på scenen for at få overrakt hæderen af Michelin-komiteens formand.

I landets næststørste by Aarhus har restauranten Domestic også fået en Michelin-stjerne. Den sidste danske restaurant, der er blevet hædret, er restauranten Ti Trin Ned, der ligger i Fredericia.

Fra én til to stjerner

Der er også gode nyheder for den vestjyske restaurant Hennekirkeby Kro, der har den kendte køkkenchef Paul Cunningham bag kødgryderne. De får nemlig deres anden stjerne.

Der er også gode nyheder til Danmarks højest dekorerede restaurant. Geranium beholder nemlig sine maksimale tre stjerner i den prestigefyldte spiseguide.

DR.dk sender live hele uddelingen. Det kan du følge med i her.

Hvordan bedømmes maden?

  • Stjernerne uddeles kun på basis af den mad, som serveres. Fem kriterier vejleder inspektørerne i deres bedømmelse, skriver Michelin-guiden:

  • Kvaliteten på råvarerne

  • "Håndværket" - det vil sige smagen og tilberedningen

  • "Personligheden" - det vil sige, hvor godt det er lykkedes for kokken at finde sit eget udtryk

  • Noget for pengene

  • Kvalitet over tid - det skal være en lige fantastisk oplevelse, uanset hvornår man besøger restauranten.