Fire dømt for bedrageri med Mobilepay

Fire mænd er idømt op til 40 dages fængsel for bedrageri med Mobilepay, der overfører penge via mobiltelefon.

MobilePay kan også bruges til kriminalitet, og fire er i dag blevet idømt fængsel for at stjæle penge via den populære app. (Foto: Ronni Skovmand © DR)

Retten i Odense har for nylig afsagt dom i to straffesager om databedrageri ved hjælp af betalingsapplikationen Mobilepay. Fire af fem tiltalte blev dømt, og dommene spænder fra 20 til 40 dages fængsel, oplyser Fyns Politi.

- Vi er i fuld gang med at lægge en linje for tiltalerejsning i denne sagstype, som vi har set flere af i takt med udbredelsen af appen. Afgørelserne viser efter min opfattelse, at vi har ramt meget præcist, siger advokaturchef Lars Ole Pedersen fra Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Overførte penge via kortoplysninger

I den ene sag havde anklagemyndigheden rejst tiltale mod tre personer for sammen i to tilfælde ved hjælp af appen at have overført i alt 3000 kroner fra en fremmed persons konto til en af de tiltaltes bankkonto.

Kort efter hævede de beløbet i en pengeautomat. Overførslen kunne kun lade sig gøre, fordi de var i besiddelse af den fremmede persons kortoplysninger.

Retten i Odense dømte to af mændene for databedrageri. Manden, der havde stillet sin konto til rådighed for overførslen, blev frifundet, fordi retten godtog hans forklaring om, at han ikke vidste, at pengene kom fra en fremmed persons konto.

Den ene af de dømte blev endvidere kendt skyldig i yderligere to lignende forhold.

Straffen til de to mænd blev fastsat til henholdsvis fængsel i 40 og 20 dage.

Bankpersonale fattede mistanke

I den anden sag havde to personer på tilsvarende måde af tre omgange overført i alt 4500 kroner til den enes konto. De forsøgte derefter at få beløbet udbetalt i banken, men bankpersonalet fattede mistanke og kontaktede politiet.

Den tiltalte, som stillede sin konto til rådighed for overførslen, forklarede, at han var blevet tilbudt 500 kroner for at medvirke, men at han ikke var klar over, at beløbene blev overført ved hjælp af stjålne kortoplysninger.

Den ene tiltalte, som var den mest aktive i sagen, fik 30 dages fængsel, mens den anden slap med 20 dage.

- Hvis man vil undgå at blive rodet ind i en straffesag, skal man holde sig fra at stille sin konto til rådighed for andre. Ellers risikerer man en plettet straffeattest, siger advokaturchef Lars Ole Pedersen.

I alt har over 1,4 millioner danskere tilmeldt sig Danske Banks app, som kan overføre penge via mobiltelefonen.

/ritzau/

Facebook
Twitter